ELTE Sikerek: Romsics Ignác

ML
JL
JD
SM
EG
192 attendees and interesteds
The registration deadline has expired.
Sorry, this content is not available in English

Hírneves, az ELTE falai közül kikerült volt hallgatók beszélnek munkásságukról és jelen törekvéseikről,  ELTE-s kötődéseikről, valamint sikerről, értékekről és karrierépítésről azon az előadássorozaton, amelyet ELTE Sikerek címmel rendez az Alumni Központ. Következő előadónk: Romsics Ignác, Széchenyi-díjas történész. 

Romsics Ignác (BTK '76) posztgraduális képzésben szerzett diplomát az ELTE BTK történelem szakán 1976-ban. Fő kutatási területe Magyarország 20. századi története. Legismertebb művei Bethlen István (1991), Magyarország története a XX. században (1998) és Magyarország története (2017). 2005-ben Széchenyi Díjat, 2010-ben Szilárd Leó professzori ösztöndíjat, 2014-ben Prima Díjat kapott. 2020-tól az MTA Vezetőségének tagja és a BBC History főszerkesztője. Tovább 

Az esemény időpontja: 2021. október 13. 18:30

Esemény helyszíne: 1053 Budapest, Egyetem tér 1-3. 

Az előadásról ÉLŐ, STREAMELT KÖZVETÍTÉST biztosítunk. Ennek részleteit a regisztrált érdeklődőkkel az előadás előtti napokban osztjuk meg.

A rendezvény ingyenes, és regisztrációhoz kötött (regisztrációs gombot alul a plakát alatt találja). Így vagy úgy, mindenképpen élőben láthatja! A helyszínen védettségi igazolvány felmutatása, és maszk viselése KÖTELEZŐ!

Előadónk idézetei:

"Minden az olvasással kezdődött…" /Romsics Ignác/


"A tudomány gyökere keserű, gyümölcse pedig gyönyörűséges." /Apáczai Csere János/

Beszámolók a korábbi előadásokról: Lovász László, Tölgyessy Péter, Persányi Miklós, Nagy Tímea, Lackfi János, Béres József, Barabási Albert-László, Freund Tamás, Winkler MártaBojár GáborStumpf István, Spiró György, Kolosi Tamás,Tardos Éva, Pléh CsabaPrószéky Gábor és Hamar Dániel

Sorozatismertető 


Like
2635 views Visits
Share it on
ELTE Sikerek
Released on: BTK Alumni Tagozat

ELTE Aula Magna (1053 Budapest, Egyetem tér 1-3.)

Egyetem tér 1-3. 1053 BUDAPEST

Please log in to see or add a comment

Suggested events

Tue.

28

May

Meet ELTE in Stockholm, Sweden

TBA