Hírneves alumnusok beszélnek munkájukról, sikereikről és ELTE-s kötődéseikről azon az előadássorozaton, amely „ELTE Sikerek” címmel indult a 2016/17 tanévben az ELTE Alumni Központ ötlete nyomán és szervezésében. ELTE-sek egymás között. A sorozat további állomásainak alakulását programsorozataink általános összefoglalójában követheti.


A tudásmegosztási előadássorozattal – amely az Aula Magnában (1053 Budapest, Egyetem tér 1–3., I em.), szerda esti időpontokban kerül megrendezésre – a szervezők célja az Egyetemen végzettek közösségének erősítése olyan programokkal, melyek értéket képviselnek és illeszkednek az ELTE szellemiségéhez, kari hovatartozástól függetlenül*. Olyan jeles, elismert, az ELTE falai közül kikerült volt diákjaink előadásait hallgathatjuk meg, akik személye, munkássága mindannyiunk számára inspiráló lehet.

Részleteket hallhatunk egy-egy előadó munkásságáról, legfrissebb törekvéseiről, eredményeiről, valamint sikerről, értékekről vallott nézeteiről. Megtudhatjuk, ki hogyan emlékszik vissza az egyetemen töltött évekre, oktatókra. Milyen szerepet játszott az életében, a karrierje későbbi alakulásában az ELTE? Milyen útmutatást adna azoknak, akik most építik a karrierjüket? Melyek korunk figyelemreméltó kezdeményezései, irányai, hol vannak a jelen ígéretes tehetségei? Az előadások végén lehetőségünk nyílik kérdések feltevésére is.

Első kézből – ELTE-stől ELTE-snek – hallhatunk friss információkat, inspiráló gondolatokat, szempontokat a magunk, vagy éppen gyerekeink karrierjének egyengetéséhez világlátott és tevékenységi területükön élenjáró egykori hallgatótársak előadásából.

A szerda esti rendezvényekre szeretettel várjuk az érdeklődő ELTE-diplomásokat, a hallgatókat, oktatókat és mindazokat, akiknek a téma, illetve az előadó felkelti az érdeklődését és szívesen mélyítené tovább ismereteit változatos területeken.

A sorozat védnökei: Dr. Borhy László rektor ill. Dr. Mezey Barna korábbi rektor; Dr. Scheuer Gyula kancellár; Dr. Berend T. Iván tiszteletbeli védnök, az MTA korábbi elnöke; Dr. Hudecz Ferenc, az Egyetem korábbi rektora (2006–2010), akinek rektorsága alatt hozta létre az ELTE Szenátusa az Alumni Szervezetet.

A sorozat nyitóelőadója: Dr. Lovász László, Széchenyi-nagydíjas, Bolyai-nagydíjas matematikus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke. Beszámoló az előadásról és videoklip.

Második előadó: Dr. Tölgyessy Péter volt, a Magyar Köztársasági Érdemrend nagy keresztjével kitüntetett alkotmányjogász, politológus. Beszámoló az előadásról (linkkel a videofelvételhez).

A sorozat folytatódott a következő tanévben is: 2017. október 4-én Persányi Miklós, november 15-én Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó, 2018 február 21-én Lackfi János, április 11-én Béres József, május 16-án Barabási Albert-László előadását hallhatta az ELTE Diplomások köre.

A 2018/19. tanév előadói: 2018. október 10-én Freund Tamás, november 21-én Winkler Márta, 2019. február 13-án Bojár Gábor, 2019. április 3-án Stumpf István

A 2019/20. tanév vendégei: 2019. október 9-én Spiró György, november 20-án Kolosi Tamás, 2020 február 19-én Tardos Éva, majd április 29-én Pléh Csaba következett.


A program további előadásairól az Aktuális/Események menüpontban tájékozódhat, a regisztrált volt hallgatók pedig az ELTE Alumni Hírekből, az érdeklődő pályakezdők az ELTE Alumni Junior Magazinból. 
Valamennyi korábbi előadás felvétele megtalálható az ELTE youtube csatornáján

Örök diákjait visszavárja az ELTE Alma Mater!

* Az ELTE Alumni Központ által bevezetett és szervezett, az ELTE Alumni Tagozatok egyöntetű támogatását élvező rendezvények sikeréhez - főként a méltó megörökítéshez - több esetben is hozzájárult az ELTE Alumni Alapítvány közreműködésével a Nemzeti Együttműködési Alap.