Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

ELTE Sikerek: Simó György

Beszámolók

-

2023.11.27

Újabb ELTE Sikerek előadást tartottunk 2023. november 15-én, ahol a vendégünk Simó György, kockázati tőkebefektető, az ELTE Alumni Alapítvány kurátora volt.

A rendezvényt Pataky Csilla, az ELTE Alumni Központ vezetője nyitotta meg, rámutatva arra, hogy rengeteg alkalom nyílik Egyetemünkön a világ dolgairól hitelesen tájékozódni, kulturálódni, beszélgetni, sőt továbbtanulni, illetve tudást és tapasztalatokat megosztani egymással és a hallgatókkal - mindamellett akár anyagiakkal is hozzájárulni az utóbbiakat támogató ösztöndíjalaphoz.
Majd átadta a szót Zentai László rektorhelyettesnek, aki bemutatta az előadó pályafutását és méltatta munkásságát, kitérve arra is, hogy az ELTE Alumni Alapítvány alapítása óta annak kurátora.

"Az én mesém lényege a folyamatos változásban van. A változások, a vállalkozások keresésében, ellentmondásokban és párhuzamosságokban. Folyamatosan él bennem egy kielégíthetetlen vágy a dolgokkal kapcsolatban, ami arra hajt, hogy újabb és újabb dolgokat csináljak." - mutatta be röviden pályafutását Simó György. Egészen fiatal kora óta benne van az a vágy, hogy valami olyat tegyen ami sikeres legyen és hasznossá váljon a társadalom számára. Szülei vegyészmérnökök, apja viszont pályaelhagyóként filmrendező, így mikor eljött Simó életében az egyetem választás időszaka, először megpróbált bejutni a filmművészeti főiskolára, de végül sem oda, sem az ELTE-re nyert felvételt az első próbálkozásra. Egy évet dolgozott a Zeneakadémián mint raktáros, majd újra felvételizett az ELTE BTK-ra, már sikeresen. Az egyetem első két éve a nyüzsgésről szólt számára, hiszen a rendszerváltás előtt pár évvel izgalmasan alakultak a dolgok mindenkinek az életében, például sor kerülhetett olyan egyetemi előadásokra is, amelyek azelőtt tiltottak voltak. 

Kíváncsi arra, hogyan lett Simó György sikeres üzletember, több cég alapítója és igazgatója? Nézze meg előadását!

Hálásan köszönjük a fotókat az ELTE Online és a KMRI munkatársainak.

kedvel
282 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Beszámolók

Egyetem megnyitja kapuit: Trefort-kert 2024

egy tag profilképe

Alumni Központ

26 április

Beszámolók

ELTE Sikerek: Erdei Anna

egy tag profilképe

Alumni Központ

19 április

Beszámolók

Szakmai délután és alumni találkozó a Magyar mint Idegen Nyelv Tanszéken

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

16 április