Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

80 éves Klinghammer István, az ELTE Alumni Alapítvány egyik alapítója

Hírek

-

2021.11.23

Idén töltötte be 80. életévét Klinghammer István, az MTA rendes tagja, 1989 és 1991 között az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar dékánja, majd 2000 és 2006 között az ELTE hivatalban levő rektora, a geoinformatika és a tematikus kartográfia jelentős tudósa. 2016-tól az Egyetem díszdoktora.

Klinghammer István, az egyik alapító rektor és elismert tudós tiszteletére Térképészeti Tudományos Napot szervez a Magyar Tudományos Akadémia Földtudományok Osztálya Társadalom- és Természetföldrajzi Tudományos Bizottságainak Kartográfiai Albizottsága és az Eötvös Loránd Tudományegyetem Térképtudományi és Geoinformatikai Intézete 2021. december 10-én. 

Ezúton kívánunk Klinghammer István akadémikusnak, rektor emeritusnak az Eötvös Loránd Tudományegyetem vezetése és minden polgára nevében szerető családja körében eltöltött további aktív alkotóéveket, hozzá jó egészséget!

Az ELTE volt rektorai, Dr. Ádám György, Dr. Klinghammer István, Dr. Nagy Károly, Dr. Szabó Miklós és Dr. Vékás Lajos, felismerve annak fontosságát és jelentőségét, hogy az Eötvös Loránd Tudományegyetem volt és jelenlegi hallgatói, oktatói, kutatói és oktató-kutató munkát segítő dolgozói egy közösséget alkotnak, továbbá, hogy e közösség az egyetemi hagyományok ápolására és átadására a volt és jelenlegi egyetemi ifjúság számára kimagasló lehetőséget nyújt, létrehozták az ELTE Alumni Alapítványt.

Az ELTE Alumni Alapítvány bevonásával olyan célok valósulhattak meg mint a tehetséges, rászoruló hallgatók támogatása, és a végzős ajándékok. Az Alapítvány további célkitűzéseinek megvalósításához támogatásokat fogad banki átutaláson keresztül, illetve várunk mindenkit szeretettel 2021. december 3-án, Jótékonysági Operaestünkön!


kedvel
647 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Hírek

Domestic cats area serious threat to wildcats

AI

Alumni International

17 május

Hírek

Alapításának 389. évfordulóját ünnepelte az Egyetem

egy tag profilképe

Alumni Központ

16 május

Hírek

Betegségek korai felismerésén dolgozik Krausz Ferenc

egy tag profilképe

Alumni Központ

15 május