Nemzetek estjei: Spanyolország

AP
EN
CA
KU
AK
78 attendees and interested
The registration deadline has expired.
Sorry, this content is not available in English

Az ELTE Alumni Központ színes, kulturális programokkal, történelmi, művészeti és utazási beszámolókkal várja az alumnusokat a Nemzetek estjei elnevezésű sorozat keretében. Most Spanyolország következik. A sorozattal szeretnénk ráirányítani a figyelmet Egyetemünk azon erősségére, mely szerint a világon a másodikként itt több mint 70 nyelvet és kultúrát lehet tanulni! 

A programsorozat célja, hogy értéket képviselő, rendszeres kulturális programot nyújtson az ELTE szellemiségéhez illeszkedő területen, ezzel is építse az alumni közösséget, és erősítse tagjainak nyitottságát a világra. Az esteken az ELTE nyelvi tanszékeinek vállalkozó munkatársai, valamint ELTE Diplomás szakértők, utazók mutatnak be egy-egy országot, annak turisztikai, kulturális érdekességeit. 

A Spanyol Nyelvi és Irodalmi Tanszék szíves közreműködésével Spanyolország kerül sorra 2023. május 19-én. Az eseményen tiszteletét teszi a Spanyol Nagykövetség nagykövete, valamint a budapesti Cervantes Intézet igazgatója.

Részletes program

Előadások:

  • Flamenco-bemutató / Jankovics Bernadett (BTK '20)

  • Szellem a palackban. Az emberek titkos vágyai és az inkvizíció / dr. Smid Mária Bernadett (BTK ’05, ’10, ’11) az ELTE BTK Folklore Tanszék egyetemi adjunktusa

  • El Camino – Egy zarándokút élményei és gyümölcsei / Méhész Nóra (TTK ’10)

  • Velázquez-másolatok / dr. Kutasy Mercédesz (BTK '04, ’10) műfordító, művészettörténész, az ELTE BTK Spanyol Nyelvi és Irodalmi Tanszék habilitált egyetemi docense

A sorozat védnökei: Prof. Dr. Borhy László akadémikus, rektor; Dr. Scheuer Gyula kancellár; Prof. Dr. Hamar Imre nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettes; Dr. Kiss Róbert Richard, Prima Primissima-díjas újságíró, tiszteletbeli védnök.

A Nemzetek estjei kulturális sorozat Kínával indult, majd Franciaországgal, Amerikai Egyesült ÁllamokkalJapánnal és Németországgal folytatódott. Legutóbb Mongólia került sorra.

Sorozatismertető
Facebook

Like
1959 views Visits
Share it on
Nemzetek Estjei

ELTE BTK F épület alagsor Sauvageot-terem

Múzeum körút 4. F épület alagsor Sauvageot-terem 1088 BUDAPEST

Please log in to see or add a comment

Suggested events

Fri.

24

May

Alumni Operaest - Melis 100

ELTE Aula Magna (Egyetem tér 1-3., I. em.)

Budapest

Sat.

25

May

Az Egyetem megnyitja kapuit: Füvészkert

ELTE Füvészkert

Budapest

Wed.

29

May

Meet ELTE in Stockholm, Sweden

Embassy of Hungary Stockholm

Stockholm