Az ELTE Alumni Központ 2017--ben indult kulturális programsorozatával újabb oldaláról mutatkozik be sokszínű Egyetemünk: a "Nemzetek estjei"-n történelmi, művészeti és utazási beszámolók, színes kulturális programok várják majd az alumnusokat. A sorozat állomásainak alakulását programsorozataink általános összefoglalójában követheti.


Az ELTE 2-ik a világon a tanított nyelvek számát illetően. Egyetemünkön 70 nyelvet lehet tanulni. Ezekből ad ízelítőt a "Nemzetek estjei" kulturális sorozat az ELTE Diplomások köre számára: félévente más-más ország változatos kulturális programjaival várja vissza "Örök Diákjait" az ELTE Alma Mater. A programsorozattal a Központ célja, hogy értéket képviselő, rendszeres kulturális programot nyújtson az ELTE élenjáróságát hirdető, és annak szellemiségéhez illeszkedő területen, ezzel is építse az alumni közösséget, és erősítse tagjainak nyitottságát a világra. 

Az esteken az ELTE-n több tucatnyi nyelvet oktató vállalkozó munkatársai, valamint utazási szakértők, utazók mutatnak be egy-egy országot, annak turisztikai, kulturális érdekességeit. Az ismertetés mellett az adott régióra jellemző zenei és egyéb művészeti előadások, illetve kézműves programok is várják majd az érdeklődőket.

A sorozat védnökei: Prof. Dr. Borhy László akadémikus, rektor; Dr. Scheuer Gyula kancellár; Prof. Dr. Hamar Imre nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettes; Dr. Kiss Róbert Richard, Prima Primissima-díjas újságíró, tiszteletbeli védnök.

A "Nemzetek estjei" sorozat 2017. november 24-én indult, első alkalommal Kínával, kezdődött, majd 2018. május 4-én pedig Franciaországgal folytatódott. Az eseménysorozat következő állomása az Amerikai Egyesült Államok volt, majd Japánba látogattunk. 
2020 január 17-én Németország következik!

A sorozat félévente új nyelvi tanszékkel folytatódik, a részletekért figyelje az ELTE Alumni Hírlevél számait, webes felületeinket!