/medias/image/9843165435b476316e6244.png
Az ELTE Alumni Központ 2017--ben indult kulturális programsorozatával újabb oldaláról mutatkozik be sokszínű Egyetemünk: a "Nemzetek estjei"-n történelmi, művészeti és utazási beszámolók, színes kulturális programok várják majd az alumnusokat. A sorozat állomásainak alakulását programsorozataink általános összefoglalójában követheti.


A programsorozattal a Központ célja, hogy értéket képviselő, rendszeres kulturális programot nyújtson az ELTE élenjáróságát hirdető, és annak szellemiségéhez illeszkedő területen, ezzel is építse az alumni közösséget, és erősítse tagjainak nyitottságát a világra. Egyetemünkön 70 nyelvet oktatnak - a világon másodikként! 

Az esteken az ELTE-n több tucatnyi nyelvet oktató vállalkozó munkatársai, valamint utazási szakértők, utazók mutatnak be egy-egy országot, annak turisztikai, kulturális érdekességeit. Az ismertetés mellett az adott régióra jellemző zenei és egyéb művészeti előadások, illetve kézműves programok is várják majd az érdeklődőket.

A sorozat védnökei: Prof. Dr. Borhy László akadémikus, rektor; Dr. Scheuer Gyula kancellár; Prof. Dr. Hamar Imre nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettes; Dr. Kiss Róbert Richard, Prima Primissima-díjas újságíró, tiszteletbeli védnök.

A "Nemzetek estjei" sorozat 2017. november 24-én indult, első alkalommal Kínával, kezdődött, majd 2018. május 4-én pedig Franciaországgal folytatódott. Az eseménysorozat következő állomása az Amerikai Egyesült Államok volt. Legutóbb Japánba látogattunk el 2019 május 24-én.

A sorozat félévente új nyelvi tanszékkel folytatódik, a részletekért figyelje az ELTE Alumni Hírlevél számait, webes felületeinket!