Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Tagozati esemény - ELTE Alumni Academy: Life Long Learning - képzéssorozat angolul

Beszámolók

-

2022.04.26

A Nemzetközi Alumni Tagozat szervezésében elindult az ELTE Alumni Academy programsorozat, melynek keretében angol nyelvű előadásokat hallgathatunk, egyelőre online formában. Nagy részük valamennyi érdeklődő számára elérhető, míg néhány program kifejezetten az ELTE Nemzetközi Alumni közösségének szól.

 

Az ELTE Alumni Academy második sorozata a “Life Long Learning”. sorozat keretében az ELTE oktatói angol nyelvű online képzéseket tartanak az Egyetem nemzetközi alumni közösségének. Házigazdájuk Knyihár Eszter, a Nemzetközi Stratégiai Iroda irodavezetője, a Nemzetközi Alumni Tagozat képviselője. Az ELTE Alumni Academy programsorozatai az ELTE Alumni Központ támogatásával valósulnak meg. 

A „Life Long Learning”” sorozat első tréningjét Dr. Dóczi Brigitta, a BTK Angol Alkalmazott Nyelvészeti Tanszékének adjunktusa tartotta 2021. november 10-én.


Dóczi Brigitta kurzusai közt megtalálható a szókincskutatás, az üzleti angol, a média és a tudományos készségek fejlesztése. Kutatási területei a második nyelvi szókincsfejlesztés, valamint a feladatalapú nyelvoktatás. A közelmúltban kutatásokat folytatott a verbális és vizuális módszerek képzőművészeti oktatásban betöltött szerepéről, amelynek eredményeként egy speciális kétnyelvű művészeti szótár jelent meg, jelenleg pedig részt vesz egy nagyszabású projektben, amely a magyar középiskolákban folyó angol nyelvtanítást vizsgálja.

 

Dr. Dóczi Brigitta a következő témában tartott képzést: "Hatékony prezentációk készítése és tartása angolul”. Az interaktív előadás célja az volt, hogy a résztvevők elsajátítsák a prezentációkészítés alapjait angol nyelven. Először a hatékony prezentációk készítésének alapjai kerültek bemutatásra és megvitatásra: az anyag kiválasztása, a diasor szerkezete és elrendezése, referenciák beillesztése, az egyes diák megjelenítése, adatvizualizáció, valamint a különböző diakészítő szoftverek és sablonok használata. A második részben a fókusz maga az előadás volt, melynek során az Adjunktus Asszony a felkészülésről, testbeszédről és az időbeosztás jelentőségéről is beszélt.

Dóczi Brigitta előadásának felvételét az alábbi linkeken keresztül tekinthetik meg - angolul:

Dr. Dóczi Brigitta előadása


A sorozat második tréningjét Kassa Gabriella, az ELTE Karrierközpont osztályvezetője és Németh Patrik képzéskoordinátor tartotta 2022. február 16-án


Kassa Gabriella pszichológus, tréner, coach 6 éve dolgozik az ELTE Karrierközpontban, sokéves karrier-tanácsadói tapasztalata van egyetemen kívüli kliensekkel is. Németh Patrik két éve részese a karriermenedzsment-tréningeknek, emellett toborzási tapasztalattal is rendelkezik.


Kassa Gabriella és Németh Patrik a következő témában tartott előadással egybekötött tréninget: "Hozd ki magadból a maximumot az interjúkon!”. A február 16-i rendezvényen Kassa Gabriella és Németh Patrik az állásinterjúkra készítették fel a résztvevőket. Hogyan kelthetünk pozitív benyomást? Milyen kérdésekkel találkozhatunk az interjúk során, és merre keressük rájuk a választ? Hogyan zajlanak a telefonos és az online interjúk, és hogyan birkózhatunk meg velük? Mi számít tipikus és nem tipikus személyes interjúnak? Melyek az interjúztatás új trendjei?

A sorozat harmadik tréningjét Dr. Katona László, a BTK Angol Alkalmazott Nyelvészeti Tanszékének adjunktusa tartotta 2022. április 25-én.

 

Katona László angol nyelv és irodalom, illetve kémia szakos tanár, az ELTE Angol Alkalmazott Nyelvészeti Tanszék adjunktusa. Fő kutatási területei az alkalmazott nyelvészet (nyelv a médiában és az idegen nyelvi alkalmazott színház) és az audiovizuális fordítás.

 

Dr. Katona László a következő témában tartott képzést: " Nézőpontok a közösségi médiában”. Katona László bemutatta a szöveges, valamint a vizuális és audiovizuális közléseknek különböző nézőpontokból különböző jelentéseit. Az Adjunktus Úr beszélt a dezinformációról, az álhírekről, és az ellenük való küzdelemről.


Katona László képzésének felvételét az alábbi linkeken keresztül tekinthetik meg - angolul:

Dr. Katona László előadása

kedvel
474 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Beszámolók

Tagozati esemény - ELTE Alumni Academy: What’s new in science - előadássorozat angolul (második évad)

AI

Alumni International

27 június

Beszámolók

Tagozati esemény - ELTE Alumni Academy: What’s new in science - előadássorozat angolul

egy tag profilképe

Alumni Központ

15 november

Beszámolók

ELTE BTK publishes a new English-language scientific journal

AI

Alumni International

10 április