Nemzetek estjei: Mongólia

JV
GT
IS
ZH
FK
80 attendees and interesteds
The registration deadline has expired.
Sorry, this content is not available in English
Az ELTE Alumni Központ színes, kulturális programokkal, esetenként történelmi, művészeti és utazási beszámolókkal várja az alumnusokat a Nemzetek estjei elnevezésű sorozat újabb alkalmán, melyen most Mongólián a sor! A sorozattal szeretnénk ráirányítani a figyelmet Egyetemünk azon erősségére, mely szerint a világon a másodikként itt 70 nyelvet lehet tanulni!

A programsorozat célja, hogy értéket képviselő, rendszeres kulturális programot nyújtson az ELTE szellemiségéhez illeszkedő területen, ezzel is építse az alumni közösséget, és erősítse tagjainak nyitottságát a világra. Az esteken az ELTE nyelvi tanszékeinek vállalkozó munkatársai, valamint ELTE Diplomás szakértők, utazók mutatnak be egy-egy országot, annak turisztikai, kulturális érdekességeit. 

A Mongol és Belső-ázsiai Tanszék szíves közreműködésével és a Mongol Nagykövetség támogatásával Mongólia kerül sorra 2022. november 25-én.

A Nemzetek estjei: Mongólia rendezvény programja: 

Részletes program

Az előadások:

  • Mongol hosszú dal morin húron (azaz lófejes hegedűn: a mongol puszták hangulatát idéző, kéthúrú hangszer, melyen mind a hagyományos, mind a kortárs dallamokat meg lehet szólaltatni) 
    Játszik: B. Bat-Orshikh, énekel: T. Yanjindulam - a Mongol Nagykövetség szíves támogatásával.

  • "Veszett farkas a hátasod, tűzkígyó az ostorod" - a mongol sámánok világa a terepkutató szemével / Dr. Birtalan Ágnes (BTK '85) Mongol és Belső-ázsiai Tanszék tanszékvezető, Mongolisztikai Kutatóközpont központvezető

  • Mongol íjászat régen és ma / Dr. Varga Ferenc (BTK '13) mongolista

  • Mongol birkabokacsont játékok, előadás és workshop / Füredi Zoltán (BTK '98, '03, TTK '99) vizuális és kulturális antropológus, orientalista, dokumentumfilm készítő


A sorozat védnökei: Prof. Dr. Borhy László akadémikus, rektor; Dr. Scheuer Gyula kancellár; Prof. Dr. Hamar Imre nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettes; Dr. Kiss Róbert Richard, Prima Primissima-díjas újságíró, tiszteletbeli védnök.

A Nemzetek estjei kulturális sorozat Kínával indult, majd Franciaországgal, Amerikai Egyesült ÁllamokkalJapánnal és Németországgal folytatódott. A járványhelyzet okozta kényszerpihenő után most örömmel folytatjuk a sort Mongóliával!

Sorozatismertető
Facebook

Like
2870 views Visits
Share it on
Nemzetek Estjei
Released on: TáTK Alumni Tagozat, BTK Alumni Tagozat, TTK Alumni Tagozat

ELTE BTK B épület I. emelet 117.

Múzeum körút 4. B épület 117-es terem 1088 BUDAPEST

Please log in to see or add a comment

Suggested events

Fri.

24

May

Alumni Operaest - Melis 100

ELTE Aula Magna (Egyetem tér 1-3., I. em.)

Budapest

Tue.

28

May

Meet ELTE in Stockholm, Sweden

TBA