Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Újabb két tehetséges hallgató kiutazását támogatja az ELTE Alumni Alapítvány

Hírek

-

2022.01.13

A 2021/22-es tanév őszi félévében újabb hallgatók részesülhettek az ELTE Alumni Alapítvány hallgatói mobilitás ösztöndíjában, melynek célja a tehetséges alumnusok Erasmus+ ösztöndíjának kiegészítése.

Az ELTE Alumni Ösztöndíj pályázat 2021 szeptemberében két fő tehetséges, rászoruló hallgató részére került kiírásra. Nyertesei - tanulmányi eredményeik, és szociális helyzetük alapján - fejenként 150.000 forint támogatásban részesültek. A pályázat a 2016/17-es tanév óta változatlan formában kerül kiírásra, ám a generációk közötti összefogásnak köszönhetően egyre növekvő fejenkénti összeggel.

2022 első felében egyetemünk tehetségei Olaszországban (Università degli Studi di Cagliari) és Németországban (Ruhr-Universität Bochum) folytathatják tanulmányaikat és öregbíthetik Alma Materük hírnevét.

Gratulálunk és jó utat kívánunk az ELTE Alumni ösztöndíjasoknak, Balogh Adélnak és Szaller Nikolettnek!

Balogh Adél (GTK) marketing mesterszakos hallgató Cagliariba utazik. A pályázatában foglaltak szerint: 

"ELTE hallgatóként büszke vagyok, hogy Magyarország vezető Egyetemén tanulhatok és egy nagyszerű közösség tagja lehetek. Alapképzésemet a Budapesti Gazdasági Egyetemen végeztem, de amikor úgy döntöttem, hogy irányt váltva elkezdeném a marketing mesterszakot, egyértelműen az ELTE volt a választásom. ... Mind a tanárokról, mind a gazdasági képzések színvonaláról csak jókat hallottam... Az ELTE Gazdaságtudományi Kar mesterszakos hallgatójaként úgy gondolom, hogy a színvonalas oktatás következtében megszerezhetem mindazt a tudást, ami biztosítja számomra, hogy sikeres marketing szakember váljon belőlem a tanulmányaimat követően."


Szaller Nikolett (GTK) pénzügy mesterszakos hallgató Bochumba utazik. A pályázatában foglaltak szerint:

„Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen először 5. osztályos koromban egy tanulmányi verseny országos döntőjén jártam és már akkor az intézmény hatása alá kerültem. A hallgatók rendkívül segítőkészek és kedvesek voltak, a régi nagy épület falai közt izgulásom lecsillapodott. Már akkor megfordult a fejemben; egyszer én is ide fogok járni. ... Mesterképzésemet alapképzésemhez hasonlóan egy nagy múltú egyetemen egy kiemelkedő gazdasági tudást kínáló szakon szerettem volna folytatni, így az ELTE Pénzügy mesterszakára esett a választásom. Ezen szak elvégzésével nemcsak értékes ismeretek elsajátítására és képességeim nagymértékű fejlesztésére van lehetőségem, hanem fontos szakmai tapasztalatokat is tudok szerezni, melyek később alapját képezhetik egy biztos állásnak és versenyképes fizetésnek. ”

Pályázati kiírások

Támogatott tehetségek

A 2020/21-es tanév ösztöndíjasai

kedvel
430 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Hírek

MEGNYÍLT AZ ÚJ KÖZÖSSÉGI TÉR

egy tag profilképe

ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár

08 május

Hírek

URBAN HISTORY & TERRITORIAL PLANNING

AI

Alumni International

24 április

Hírek

TREVOR NOAH'S COMEDIC RESISTANCE TO HATRED IN SOUTH AFRICA AND THE USA

AI

Alumni International

16 április