Back to news
Next article
Previous article

Irány külföld - Újabb tehetséges hallgatók kiutazását támogatja az ELTE Alumni Alapítvány

News

-

06.21.2021

Sorry, this content is not available in English

A 2020/21-es tanévben újabb 4 hallgató részesülhetett az ELTE Alumni Alapítvány hallgatói mobilitás ösztöndíjában, melynek célja a tehetséges alumnusok Erasmus+ ösztöndíjának kiegészítése.

Az ösztöndíj 2020 szeptemberében 6 fő tehetséges, rászoruló hallgató részére, 100.000 forint összeggel került kiírásra. November 30-ig, a pályázat határidejéig egyetlen érvényes pályázat érkezett be. 

Az ösztöndíj 2021 januárjában ismét kiírásra került, ezúttal 4 fő részére, minden eddiginél nagyobb 150.000 forint összeggel. Május 15-ig , a pályázat határidejéig 3 érvényes pályázat érkezett be.

A koronavírus járvány okozta nehézségek ellenére az ösztöndíjasoknak olyan helyekre nyílik lehetősége kiutazni, mint Montpellier, Prága, Tenerife és Párizs.

Egyetemünk tehetségei a generációk közötti összefogásnak köszönhetően tanulmányi eredményeik, és szociális helyzetük alapján fejenként 100.000, ill. 150.000 forint támogatásban részesülnek.

Gratulálunk és jó utat kívánunk az ELTE Alumni ösztöndíjasoknak, Bodó Tündének, Németh Csillának, Szegedi Dóra Mónikának és Vass Imolának!


Bodó Tünde (BTK) angol-francia osztatlan tanári szakos hallgató Erasmus-ösztöndíjjal Montpellier-be utazik.
 
"Azért voltam határozott abban, hogy az érettségi után az Eötvös Loránd Tudományegyetemet választom, mert mi se lenne nagyobb lehetőség hazánkban, mint az ország legjobb egyetemén tanulni, diplomát szerezni? Egyértelműen ezen az állásponton voltam és vagyok azóta is, így szívesen buzdítanám jövőbeli diáktársaimat külföldön, hogy bátran jelentkezzenek ide, tanuljanak itt akár nemzetközi csereprogram keretében, akár alap- és mesterképzés formájában."


Németh Csilla (TTK) meteorológus mesterszakos hallgató Erasmus-ösztöndíjjal Prágába utazik.

„2016-ban kezdtem meg a tanulmányaimat földtudományi alapképzésen és egyből azt éreztem, itt megtaláltam a helyemet. Az oktatás mellett rendkívül sokat jelentett nekem az a befogadó és támogató közösség, ami a szaktársaim, mentoraim és tanáraim nyújtottak. Ez is motivált abban, hogy kicsit visszaadva a segítséget, én is részévé váljak a hallgatói érdekképviseletnek." (…) A hallgatótársaim megsegítéséből rengeteg pozitív élményt szereztem, illetve megtanultam olyan dolgokat, amikre sehol máshol nem lett volna lehetőségem. Úgy gondolom, a jövőmben mindig lesz helye a környezetem és az abban élők megsegítésének…”


Szegedi Dóra Mónika (GTI) vezetés és szervezés mesterszakos hallgató Erasmus-ösztöndíjjal Tenerifére utazik.

"...a legideálisabb felsőoktatási intézménynek az ELTE-t találtam korábbi hallgatók elmondása, valamint a felvételi eljárásban általam megéltek alapján egyaránt (melyet az eddigi tapasztalatom csak megerősít). Az ELTE az oktatáshoz, hallgatókhoz, tanulmányi ügyekhez való hozzáállásában olyan rugalmas, emberséges és segítőkész attitűddel rendelkezik, mely egyedülálló, páratlan és példaértékű, és mely tökéletesen illeszkedik az általam követett elvekhez, értékekhez. Ebből kifolyólag büszkeséggel tölt el, hogy ELTE-s hallgató vagyok, és itt tanulhatok, mi több, úgy érzem, a legjobb úton haladok céljaim felé.”


Vass Imola (TáTK) nemzetközi tanulmányok mesterszakos hallgató Erasmus-ösztöndíjjal Párizsba utazik.

Hihetetlenül szerencsésnek érzem magam, hogy nem csupán a legjobb magyarországi, de világszinten is kiemelkedő egyetemen kamatoztathatom tudásomat a szakmában kiemelkedő tanároktól. Az ELTE új kapukat nyit ki és egyedülálló lehetőségeket biztosít minden fejlődni vágyó számára. Büszkén tudom ajánlani az egyetemet nem csupán a jövendőbeli magyar hallgatóknak, de a nemzetközi diákoknak is, teljes képzésben és a mobilitási programban való részvételt egyaránt.”
Like
782 Views Visits
Share it on

comments0

To read and add comments please sign in!

Suggested Articles

News

Domestic cats area serious threat to wildcats

AI

Alumni International

May 17

News

Alapításának 389. évfordulóját ünnepelte az Egyetem

profile photo of a member

Alumni Központ

May 16

News

Betegségek korai felismerésén dolgozik Krausz Ferenc

profile photo of a member

Alumni Központ

May 15