Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

ELTE Alumni Alapítvány 2019. év záróülése

Beszámolók

-

2020.10.13

Az ELTE Alumni Alapítvány 2019. évi záróülése 2020. szeptember 15-én, az ELTE ÁJK Kari tanácstermében került megrendezésre - élve a hosszabbított határidő lehetőségével, és a járványügyi előírásokat betartva.

Az ülést az ELTE Alumni Alapítvány elnöke - az Egyetem rektora - prof. Dr. Borhy László hívta össze, nyitotta meg és vezette le. Az alapítvány kurátorai közül részt vett dr. Kelevéz Ágnes,  dr. Kraudi Adrienne, dr. Béres József, Simó György, Varga Benedek, valamint az Alumni ügyekért is felelős általános rektorhelyettes Dr. Darázs Lénárd. Meghívottként részt vett az ELTE Alumni Központ vezetője, Pataky Csilla osztályvezető, és munkatársa, Petz Denise Gerda

Az elnök üdvözölte a kuratóriumot, majd felkérésére Pataky Csilla megtartotta a 2019. évi beszámolót, továbbá ismertette a 2020. évi tervezetet. 

A 2019. év eseményei közül kiemelhető, hogy tavasszal és ősszel is pályázat került kiírásra a tehetséges, rászoruló hallgatók számára, melyre 2019. során már nyolc hallgató adott be érvényes pályázatot, tehát élvezhette az ELTE Diplomások körének támogatását. Hála a volt hallgatók adományainak az ösztöndíj összege 2019 során 50%-kal emelkedhetett az előző évihez képest. 

Áttörő jelentőségű az egész egyetemi Alumni Szervezet számára az új, korszerű, végre kétnyelvű Alumni közösségi platform létrejötte és 2019. nyári elindulása, valamint a végzős ajándékok bevezetése: az egyetemi címeres, ELTE Alumni feliratú kitűző formájában. A kuratórium egyik nagylelkű tagjának, dr. Béres Józsefnek köszönhetően az egyik karunk kitűzői 3 éven át már szponzoráció keretében valósulhatnak meg. A végzős ajándékok szponzorálási lehetősége a többi kar számára még nyitott.

Hála két NEA pályázatnak az Alapítvány némiképp hozzájárulhatott az Alapítvány működtetésén túl az Alumni közösség programjainak, szóróajándékainak, publicitásának finanszírozásához is.


A következő évi tervek között (melyek részben meg is valósultakszerepel egyrészt a tehetséges, rászoruló hallgatók támogatásának folytatása az 
Alumni Ösztöndíj volumenének további növelésével.

Másrészt szponzorok, illetve támogatók bevonásának céljával lett meghirdetve a Támogatói pólókampányVégzős ajándék szponzoráció, és a Média ajánlat - melyeket további lehetőségek, kampányok fognak követni. 

Harmadrészt a járvány elhúzódása miatt új, online Alumni sorozatok indítása is a tervek között szerepel. Végül, de nem utolsó sorban felmerült az Alumni Központ közelgő 5 éves születésnapi ünneplésének terve, továbbá az "Adománybarát Egyetem" és az "Egyetem mecénása" image-ek felépítése és az ezekhez szervesen kapcsolódó "Alumni Awards" díjak kialakításának gondolata az arra érdemesek számára. Az alapítvány továbbra is élni fog a pályázatok adta forrásteremtés lehetőségével, hogy mind több egyetemi forrást válthasson ki az Alumni törekvések megvalósításakor.

A beszélgetésen sok tartalmas hozzászólás, izgalmas gondolat hangzott el. Néhány kiválasztott témával kapcsolatban további, szűkebb körű egyeztetésekre kerül sor a közeljövőben. 

A kurátorok egyöntetűen megszavazták a 2019-es beszámolót, valamit a 2020-as terveket.

Az alapítvány 2019. évi pénzügyi beszámolója
Közhasznúsági jelentés 2019.

Az alapítvány korábbi beszámolói megtekinthetők a weboldalunkon.

kedvel
335 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Beszámolók

Szakmai délután és alumni találkozó a Magyar mint Idegen Nyelv Tanszéken

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

16 április

Beszámolók

Alumni találkozó és kötetlen networking a Fordító- és Tolmácsképző Tanszéken

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

08 április

Beszámolók

Egyetemi címeres vászontáska és kitűző kampány 2024 - Köszönjük!

egy tag profilképe

Alumni Központ

04 április