ELTE Sikerek Veled: Kutatás, hálózatosodás, nemzetköziesítés

ZF
00
SP
ML
ZL
72 attendees
The registration deadline has expired.
Sorry, this content is not available in English

A kutatás a témája sorozatunk második alkalmának, melynek aktív közreműködője a Kutatói Alumni Tagozat*. ELTE-s alumnusok, volt hallgatók beszélnek friss sikereikről, a hozzá vezető útról, tapasztalataikról és egyetemi tanulmányaik, oktatóik szerepéről az ELTE Sikerek Veled beszélgetéssorozat keretében, amely az ELTE Alumni Központ, az EHÖK és az ELTE Online összefogásával valósul meg. 

A 2022. május 10. kedd esti esemény címe: Kutatás, hálózatosodás, nemzetköziesítés. Milyen a kutatói pálya? Hogyan lesz valakiből díjnyertes kutató? Milyen út vezet sikerhez? Gyere el, és hallgasd meg a sikeres ELTE Diplomás kutatókat!

Dr. Bunford Nóra (BTK '15) gyermek és ifjúsági klinikai szakpszichológus, az ELTE Biológiai Intézet Etológia Tanszékének posztdoktori kutatója, 2018 augusztusa óta a Lendület Fejlődéstani és Transzlációs Idegtudomány Kutatócsoport vezetője. ELTE-s filozófia szakos mesterdiplomáján túl az Egyesült Államokban szerzett alapszakos diplomát pszichológiából és filozófiából, majd 2010-ben mesterszakos diplomát klinikai- és tanácsadás-pszichológiából. 2016-ban szerzett doktori fokozatot és szakképzettséget gyermek- és ifjúsági klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológiából az Ohio University-n. 2017-ben munkásságért Junior Prima díjat kapott Magyar Tudomány kategóriában. Számos hazai és külföldi előadás, könyvfejezet és tudományos cikk szerzője, a serdülőkori ADHD-val (figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar) több mint egy évtizede foglalkozik. Eredményei hozzájárultak az ADHD etiológiájának és negatív következményeinek pontosabb megértéséhez. L'ORÉAL-UNESCO a Nőkért és a Tudományért díjas.

Dr. Földváry Miklós István (BTK '02, '04, '08) latin filológus, középkorkutató, liturgiatörténész, habilitált egyetemi docens. Az ELTE BTK Ókortudományi Intézet oktatója, a Vallástudományi Tanszék vezetője és az MTA-ELTE Lendület Liturgiatörténeti Kutatócsoportjának vezetője. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerzett 2002-ben latin nyelv- és irodalomból kitüntetéses tanári, 2004-ben ógörög nyelv- és irodalomból filológusi diplomát. Doktori dolgozatát 2008-ban védte meg, 2015-ben habilitált doktori címet szerzett. 2016-ban elnyerte az ELTE rektori kiválósági különdíját, 2017-ben pedig az Új Nemzeti Kiválóság Program egyéves támogatását. Fő kutatási területei a magyar középkor szertartási életének forrásanyaga és az európai liturgiaváltozatok összehasonlítása. Kezdeményezője volt a XX. századi reformokat megelőző római rítus magyarországi fölújításának, máig a hagyományos esztergomi gregoriánt éneklő Szent Mihály Szkóla szervezője és előénekese. Gödöllőn él, nős, hat gyermek apja.  

Dr. Kajtár Gábor (ÁJK '04, '06, '14) jogász, habilitált egyetemi docens, az ELTE Nemzetközi Jogi Tanszék oktatója. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem jog- és államtudományi szakán 2004-ben, politológiai szakán 2006-ban szerzett diplomát. Később egy évet a Cambridge-i Egyetemen tanult, ahol nemzetközi és európai jogból szerzett LLM-fokozatot. 2014-ben megvédte PhD-értekezését, amely könyv formában is megjelent, és elnyerte az MTA jogtudományi intézete által alapított Pro Dissertatione Iuridica Excellentissima díjat. 2015/2016-ban egy évig a Harvard Egyetem vendégkutatója volt. 2014-től egyetemi adjunktus, 2020-tól egyetemi docens. 2010 óta ő készíti fel az ÁJK csapatát a világ legrégebbi és legnagyobb perbeszédversenyére, a Jessupra, továbbá az ELTE csapatát az európai szintű Telders perbeszédversenyre is. 2015-ben az ELTE Pro Ingenio oklevélben, majd 2019-ben az OTDT Mestertanár Aranyéremben részesítette. 2018-ban az ELTE Szenátusi Érdemérmet, 2019-ben pedig Pro Ingenio Nívódíjat adományozott számára. Ezenkívül elnyerte a Bolyai János Kutatói ösztöndíjat (2018) és háromszor az ÚNKP Bolyai+ ösztöndíjat (2018-2021).

Dr. Kubinyi Enikő (TTK '99, '02, '03, '04) biológus, etológus, az ELTE Etológia Tanszék tudományos főmunkatársa. 1999-ben szerzett Egyetemünkön biológus, 2002-ben videószerkesztő, 2003-ban biológia szakos tanári diplomát. Doktori értekezését 2004-ben védte meg, 2021-től az MTA doktora. Kutatási területe a szociális tanulás, etorobotika, farkasok és kutyák szociális viselkedésének összehasonlítása, személyiségkutatás és viselkedésgenetika. Munkájának legjelentősebb elismerése a L’ORÉAL-UNESCO A Nőkért és a Tudományért díj 2018-ban, Junior Príma díj 2009-ben és az Amerikai Pszichológusok Társaságának díja a 2003-as év legjobb összehasonlító pszichológiai cikkéért. 2017-ben a Young Academy of Europe tagjának választották, 2019-ben a Fiatal Kutatók Akadémiája alapító tagja lett. Kétszer nyert Bolyai János Kutatói ösztöndíjat (2010 és 2016), 2018-ban ÚNKP Bolyai+ ösztöndíjat. 2016-ban ERC Starting Grantot nyert a kutyák öregedésének kutatására, 2021-től pedig Lendület-pályázat keretében kutatja, hogyan hat a társállattartás az emberekre és az állatokra.  

*A szakmai szervezést végző, összegyetemi hatókörű Kutatói Alumni Tagozat 2020 végén alakult, létszáma a tevékenységük indulása óta folyamatosan gyarapodik. Szeretettel várja az újabb csatlakozókat!


Meghívó


Időpont: 2022. május 10. 19:30

Helyszín: 1088 Budapest, Rákóczi út 5. fsz. ELTE BTK R épület Aula

A rendezvény ingyenes, és regisztrációhoz kötött (ld. a plakát alatti gombot). Az előadást élőben tekintheti meg:

  • a helyszínen;
  • a távolból élő közvetítéssel (streaming), melynek linkjét a regisztrált érdeklődők az előadás előtti napon kapják meg emailben (utólag is megtekinthető).


Sorozatismertető 


1 Like
1820 views Visits
Share it on
ELTE Sikerek Veled
Released on: TáTK Alumni Tagozat, PPK Alumni Tagozat, BTK Alumni Tagozat, ÁJK Alumni Tagozat, TTK Alumni Tagozat, Kutatói Alumni Tagozat

BTK R épület Aula (Trefort-kert, Rákóczi út 5. fsz.)

Rákóczi út 5. fsz. 1088 BUDAPEST

Please log in to see or add a comment

Suggested events

Tue.

28

May

Meet ELTE in Stockholm, Sweden

TBA