Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

ELTE Alumni Alapítvány 2020. évi záróülése

Beszámolók

-

2021.06.16

Az ELTE Alumni Alapítvány 2020. évi záróülése idén online formában került megrendezésre, teljes létszámmal, valamennyi alapítványi kurátor részvételével 2021. május 25-én.

Az ülést az ELTE Alumni Alapítvány elnöke - az Egyetem rektora - prof. Dr. Borhy László nyitotta meg és vezette le. Az alapítvány kurátorai közül részt vett dr. Kelevéz Ágnes,  dr. Kraudi Adrienne, dr. Béres József, Simó György, Varga Benedek, Bojár Gábor. Meghívottként vett részt dr. Darázs Lénárd általános rektorhelyettes, az Alumni Bizottság elnöke, dr. Babos János Szolgáltatási Ig. igazgató, Pataky Csilla az ELTE Alumni Központ vezetője, valamint a munkatársa, Kátai Judit

Az elnök üdvözölte a kuratóriumot, majd felkérésére Pataky Csilla megtartotta a 2020. évi szakmai és pénzügyi beszámolóját, továbbá ismertette a 2021. évi munkatervezetet. 

A 2020. év alapítványi finanszírozású eseményei közül kiemelhető, hogy tavasszal és ősszel is új Alumni Ösztöndíj pályázatok kerültek kiírásra a tehetséges, rászoruló hallgatók számára, melyekre 2020. során négy hallgató adott be érvényes pályázatot, tehát élvezhette az ELTE Diplomások körének támogatását. A volt hallgatók adományainak köszönhetően az ösztöndíj összege 2020 során ismét közel 50%-kal emelkedhetett az előző évihez képest. 

Az év folyamán indult el a gyűjtés a  pandémia miatt nehéz helyzetbe került hallgatók megsegítésére is az Összefogás nevű Alumni Jótékonysági Kampány révén. Ennek egyik eleme az ELTE Alumni Segély Covid-19 pályázat, melynek támogatására az alapítvány elnökének levelében fordult az alumusokhoz. Megvalósult "Az én ELTE-s történetem 2020" elnevezésű prózaíró pályázat az ELTE Alumni Központ, az ELTE Alumni Alapítvány és az ELTE Online szervezésében.

Az Alumni Szervezet fő büszkeségei a gyors és sikeres átállás a járvány által megkövetelt home office rendszerre - melyet nagyban elősegített az elmúlt években létrehozott sok időtálló, értékes tartalom -, valamint a tevékenység nemzetköziesítésének megindulása: 2020 tavasza óta az alumni.elte.hu weboldalon már angol nyelvű hírek is olvashatók, hála a Nemzetközi Alumni Tagozat megerősödésének. 

További említésre méltó eredmény a weboldal Karrier moduljának beüzemelése az állásukat vesztett egykori hallgatók megsegítésére, valamint az ELTE Apró Segítség elnevezésű, egymást segítő csoport létrehozása. Az Aula Magnából elsőként került sor egyetemi szervezésű program élő közvetítésére az ELTE Sikerek sorozat 2020. áprilisi előadása alkalmával. Ugyancsak válaszul az előállt pandémiás helyzetre online is élvezhető filmek készültek Az Egyetem Megnyitja Kapuit programsorozat három ikonikus helyszínéről, melyek bárhonnan, bármikor online is élvezhetők. Két új tagozat - a GTI és Kutatói Alumni Tagozat - létrejöttével az Alumni tagozatok száma tizenkilencre emelkedett. 

Még várat magára a korábban célul kitűzött "Alumni Awards", valamint a "Támogatói Egyetem" és az "Egyetemem jeles mecénása" image kiépítésének megvalósulása. A járványhelyzet miatt halasztásra került néhány rendezvény.

Két sikeres NEA pályázat révén az Alapítvány önmaga működtetésén túl némileg hozzájárulhatott az Alumni közösség programjainak, ajándékainak, publicitásának finanszírozásához is.


A következő - azaz 2021-es - év tervei között szerepel egyrészt a tehetséges, rászoruló hallgatók támogatásának folytatása az Alumni Ösztöndíj és az Alumni Segély Covid-19 segítségével (ezek azóta részben meg is valósultak már).

Másrészt szponzorok, illetve támogatók bevonásának céljával az új évben folytatásra kerülnek a sikeresnek bizonyult újszerű kampányok, mint pl. a Támogatói pólókampányTámogatói kitűző kampány, a Végzős ajándék szponzoráció, illetve folyamatosan publikus a Média ajánlat.
Előkészület alatt van egy új alumni sorozat, amelynek során - valószínűleg ELTE Sikerek Junior név alatt - fiatal tehetségek, sikeres start-up vállalkozások kerülnek bemutatásra. 
Végül, de nem utolsó sorban kiemelt cél az Alumni Központ 5 éves születésnapjának megünneplése 2021. december 3-án, remélhetőleg már offline formában, az ELTE Alumni Jótékonysági Est keretében. Az ELTE Alumni Központ az alapítvány bevonásával továbbra is élni fog a pályázatok adta forrásteremtés lehetőségével, hogy mind több egyetemi forrást válthasson ki törekvéseinek megvalósításakor.

A beszélgetésen számos tartalmas hozzászólás, izgalmas gondolat hangzott el. Néhány kiválasztott témával kapcsolatban további, szűkebb körű egyeztetésekre kerül sor a közeljövőben. 

A kurátorok egyöntetűen megszavazták a 2020-es beszámolót, valamit a 2021-es terveket.

Éves beszámoló 2020.pdf
Közhasznúsági jelentés 2020.pdf

Az alapítvány korábbi beszámolói megtekinthetők a weboldalunkon.


kedvel
510 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Beszámolók

25 éves a közgazdászképzés Szombathelyen - jubileumi ünnepi konferencia

egy tag profilképe

Alumni Központ

15 május

Beszámolók

XLV. 5vös 5km - Alumni kategóriával

egy tag profilképe

Alumni Központ

08 május

Beszámolók

Jótékonykodás és közösségépítés az első ELTE Média Alumni találkozón

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

30 április