Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Elhunyt dr. Franyó István

In memoriam

-

2022.11.04

Életének 75. évében, 2022. július 15-én elhunyt dr. Franyó István (TTK '70, '78) biológia-kémia szakos tanár, tankönyvszerző, közoktatási szakértő.

1970-ben végzett középiskolai tanárként az ELTE-n, doktori disszertációját 1978-ban az ELTE Természettudományi Karán védte meg summa cum laude minősítéssel. Pár év tanári munka után az Országos Pedagógiai Intézet, majd az Országos Közoktatási Intézet tantárgypedagógiai kutatással foglalkozó biológus munkatársa volt nyugdíjazásáig, ezalatt kezdetben kísérleti oktatással is foglalkozott. 

Széleskörű érdeklődése a természettudományok tanításának minden területére kiterjedt a biológiától a fizikáig, az óvodától a középiskoláig. Mégis számára a legkedvesebb és a legalaposabban művelt és ismert terület az általános iskolai biológiatanítás volt. Ezen a területen hatalmas munkát végzett a tantárgy megújításában, a tantervek és a tankönyvek írásában, a tanárok továbbképzésében, az új tanítási módszerek elterjesztésében. 2020-ban vehette át aranydiplomáját és áldozatos szakmai munkája révén elnyerte a Rátz Tanár Úr Életműdíjat is.

Nyugodjék békében!

kedvel
428 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

In memoriam

Elhunyt Balázs-Piri Krisztina

egy tag profilképe

Alumni Központ

29 április

In memoriam

Elhunyt Szivák Judit

egy tag profilképe

Alumni Központ

03 április

In memoriam

Elhunyt Bacsó Béla

egy tag profilképe

Alumni Központ

17 március