Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Rátz Tanár Úr Életműdíjas ELTE Diplomások

Kitüntetések

-

2020.12.21

A díjat, melyet a tehetséges diákok fejlődését és későbbi szakmai karrierjét meghatározó pedagógusoknak ítélnek oda, idén is nyolc szakember vehette át. Sokan közülük az Eötvös Loránd Tudományegyetemen tanultak. 

A kitüntetéseket 2020. december 15-18. között, kategóriánként egy-egy külön alkalmat szentelve adták át online is követhető ceremónia keretében. A díj létrehozói között említhető Bojár Gábor - a Graphisoft alapítója, az ELTE Alumni Alapítvány kurátora - neve is. 

A díjazottak között minden évben több ELTE Diplomás is található, idén például dr. Franyó István (TTK '70) biológia-kémia szakos középiskolai tanár, dr. Horváth Eszter (TTK '79) matematika-fizika szakos tanár és dr. Kiss Géza matematika-fizika szakos tanár, Gadóné Kézdy Edit (TTK '88) biológia-kémia szakos tanár. 

A Rátz Tanár Úr Életműdíjat három cég alapította. Az Ericsson, a Graphisoft és a Richter ezzel a díjjal kíván hozzájárulni a magyarországi természettudományos oktatásban végzett tanári munka rangjának, erkölcsi és anyagi megbecsülésének növeléséhez. Ezek a célok napjainkban különösen nagy hangsúlyt kapnak, mivel a tanári szakma egyre kevesebb tiszteletet és megbecsülést kap a társadalomtól.

kedvel
495 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Kitüntetések

Állami kitünetésben részesültek diplomásaink!

egy tag profilképe

Alumni Központ

20 március

Kitüntetések

Akadémiai ifjúsági díjak

egy tag profilképe

Alumni Központ

06 március

Kitüntetések

Rátz Tanár Úr életműdíj 2023

egy tag profilképe

Alumni Központ

08 január