Vissza a hírekhez
Következő cikk Korábbi cikk

Rátz Tanár Úr Életműdíjas ELTE Diplomások

Kitüntetések

-

2020.12.21

A díjat, melyet a tehetséges diákok fejlődését és későbbi szakmai karrierjét meghatározó pedagógusoknak ítélnek oda, idén is nyolc szakember vehette át. Sokan közülük az Eötvös Loránd Tudományegyetemen tanultak. 

A kitüntetéseket 2020. december 15-18. között, kategóriánként egy-egy külön alkalmat szentelve adták át online is követhető ceremónia keretében. A díj létrehozói között említhető Bojár Gábor - a Graphisoft alapítója, az ELTE Alumni Alapítvány kurátora - neve is. 

A díjazottak között minden évben több ELTE Diplomás is található, idén például dr. Franyó István (TTK '70) biológia-kémia szakos középiskolai tanár, dr. Horváth Eszter (TTK '79) matematika-fizika szakos tanár és dr. Kiss Géza matematika-fizika szakos tanár, Gadóné Kézdy Edit (TTK '88) biológia-kémia szakos tanár. 

A Rátz Tanár Úr Életműdíjat három cég alapította. Az Ericsson, a Graphisoft és a Richter ezzel a díjjal kíván hozzájárulni a magyarországi természettudományos oktatásban végzett tanári munka rangjának, erkölcsi és anyagi megbecsülésének növeléséhez. Ezek a célok napjainkban különösen nagy hangsúlyt kapnak, mivel a tanári szakma egyre kevesebb tiszteletet és megbecsülést kap a társadalomtól.

154 megtekintés Visites

kedvel

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Kitüntetések

Életműdíjat kapott Mezey Barna

egy tag profilképe

Alumni Központ

05 január

Kitüntetések

Hamar Imre állami kitüntetésben részesült Kínában

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

04 január

Kitüntetések

ELTE Diplomások a Gábor Dénes-díjazottak között

egy tag profilképe

Alumni Központ

14 december