Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

SZJA 1% felajánlások - köszönjük a támogatást!

Beszámolók

-

2023.11.02

Hálásan köszönjük az érintett hallgatóink nevében is, hogy adományaik révén évről évre segíthetünk álmaik megvalósításában, és juthatnak hozzá a 175.000 forintos, tanulmányaikat, világlátásukat támogató ELTE Alumni Ösztöndíjhoz. Segítene, de nem tudott SZJA 1%-ot felajánlani? Hadd járjunk el az Ön nevében is! Fejezze ki szívből jövő támogatását hallgatóink felé utalással: ELTE Alumni Alapítvány, MBH 10300002-10408814-49020010.

Az ELTE Alumni Szervezet kiemelt törekvése a tehetséges, rászoruló hallgatóink támogatása az ELTE Alumni Ösztöndíj révén. Az ösztöndíj alap évről évre történő feltöltésére, pótlására, emelésére az ELTE Alumni Központ rendszeresen kampányokat szervez, továbbá ingyenesen látogatható, nézhető eseményeken, találkozókon hirdeti a volt hallgatók körében segítségük jelentőségét. Az ELTE Alumni Alapítványhoz e célra befolyó adományok és szponzorációk pályázat formájában kerülnek az arra jogosult jelentkezőkhöz. A 2022. évi SZJA 1% felajánlásokból 2023. őszén 800.240 Ft érkezett lelkes támogatóinktól.

Részletek ösztöndíjasaink hálás élménybeszámolóiból:

"Az ELTE Alumni Alapítvány ösztöndíja nagy segítségemre volt abban, hogy problémamentesen kezdhessem a kint tartózkodásomat. Életem egyik meghatározó élménye, hogy ebben a káprázatos városban, és ezen az ódon, mégis friss szemléletű egyetemen tölthettem fél évet, ahol Galileo Galilei is tanított, amelynek Dante Alighieri is diákja volt, és ahol a világon elsőként szerezhetett diplomát női hallgató (Elena Lucrezia Cornaro Piscopia 1678-ban, amikor más egyetemekre nő még be sem tehette a lábát)." Kozák Zsuzsanna, az ELTE BTK Művészetelméleti és Médiakutatási Intézet Filozófiai Doktori Iskolájának hallgatója, Università degli Studi di Padova (Padova, Olaszország)

"Fantasztikusan éreztem magam a kint tartózkodás alatt, a csereprogram minden tekintetben felülmúlta a várakozásaimat, és nagyon örülök, hogy ezt elsősorban a tanulmányokról mondhatom el, hiszen nagy dolgokat vártam tőle, amik szerencsére rendre meg is valósultak, sőt túl is szárnyalták minden elképzelésemet. A Goethe Egyetemet mindenkinek csak ajánlani tudom, mindenki segítőkész és nyitott, ami a mobilitás megszervezését, és a tanulmányok magas szintű elvégzését is nagyon megkönnyítette." Sándor Anna, számítógépes és kognitív idegtudomány mesterszakos hallgató, Goethe Universität (Frankfurt, Németország)

"Összességében azt gondolom, hogy az Erasmuson eltöltött néhány hónap fantasztikus élmény volt számomra, rengeteget tanultam az anyanyelvi környezetben való élet, a más kultúrákból származó emberekkel való együttélés és munka, valamint a nyelvtanulás terén is. ... Az önállóság megtanulása mellett jelentősen fejlődtem az emberi és szakmai készségeimben is. ... Mióta megtettem ezt az utat egyedül és az egyetemen is sikerült megfelelnem, azóta nem félek új helyen kipróbálni magam. Sőt, szeretnék még több hasonló kihívásokkal teli helyzetbe kerülni és utazni, hasonlóan az Erasmus-programhoz." Kónya Petra, francia alapszakos hallgató, Université Paul-Valéry (Motpellier, Franciaország)

"Azt gondolom a külföldön töltött lét, a más emberekkel, kultúrákkal való megismerkedés nemcsak egymáshoz hoz közelebb, hanem az általános nyitottságunk, a szemléletünk is folyamatosan formálódik ezáltal. Az Erasmusnak köszönhetően nagyon sokat fejlődött a nyelvtudásom, életre szóló nemzetközi barátságaim lettek és elsajátítottam egy olyan tanulási ritmust, amit az itthoni vizsgaidőszakban fogok igazán kamatoztatni. A külföldön töltött lét teret adott egy olyan saját, személyiségfejlődési folyamatnak, amit csak az tapasztal meg igazán, aki elég bátor ahhoz, hogy belevágjon egy részképzésbe/gyakorlatba!" Gáspár Noémi, gyógypedagógia alapszakos hallgató, University of Groningen (Groningen, Hollandia)

AZ ALAPÍTVÁNY KIEMELT CÉLJA


a volt hallgatók összefogásával támogatásban részesíteni a jövő büszkeségeit, Egyetemünk tehetséges és szociálisan rászoruló hallgatóit.

AZ ALAPÍTVÁNY TÁMOGATÁSA


folyamatosan lehetséges. Vegyen részt rendszeresen kiírt támogatói kampányainkon, avagy utalja adományát az ELTE Alumni Alapítvány számlájára. Köszönjük!


Támogatottainkról

Támogatóink

2023. őszi pályázat

Kísérje figyelemmel felhívásainkat! 


Adományozzon online, banki átutalással! Adatok:

ELTE Alumni Alapítvány, 1056 Budapest, Szerb u. 21-23.
Számlaszám: MBH 10300002-10408814-49020010
IBAN szám: HU62 1030 0002 1040 8814 4902 0010
Adószám: 18133442-1-41


kedvel
201 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Beszámolók

Jótékonykodás és közösségépítés az első ELTE Média Alumni találkozón

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

30 április

Beszámolók

Egyetem megnyitja kapuit: Trefort-kert 2024

egy tag profilképe

Alumni Központ

26 április

Beszámolók

ELTE Sikerek: Erdei Anna

egy tag profilképe

Alumni Központ

19 április