Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Ezt gondolják rólunk! - Alumni kérdőív

Beszámolók

-

2022.01.26

Újabb felméréssel vizsgáltuk volt hallgatóinknak - az Alumni programok résztvevőinek, az Alumni platform és a többi közösségi oldal látogatóinak, felhasználóinak - az elégedettségét. Sok pozitív visszajelzést, konstruktív javaslatot, észrevételt kaptunk. Köszönjük a közreműködést! Hogy miért is jó az ELTE Diplomások közösségének tagja lenni? Ez is olvasható összeállításunk végén.

Az ELTE Alumni Központ az egyetemi Alumni Szervezet további résztvevőivel együtt arra törekszik, hogy az Egyetem diplomásai aktív kapcsolatot ápoljanak egymással és az ELTE Alma Materrel. Folyamatosan fejleszti, kutatja a közös élmény- és értékteremtés lehetőségeit... tovább

Ezért is fontos, hogy visszajelzést kapjunk az egyetemi Alumni tevékenységről, mely alapján évről évre jobbá, színesebbé tehetjük a webes felületeinket és az Alumni életet. Az elégedettségi felmérést 2021. őszén 50 fő töltötte ki. A kitöltők korok szerinti megoszlása vegyes volt. Nagyjából egyenlő arányban vettek részt a felmérésben a 25-35 év, 36-50 év és 51-65 év közötti korcsoportok, 8 fő volt 65 év felett.

A válaszadók többsége a nagyobb létszámú karokon, esetenként több karon is folytatott osztatlan, alapszakos, mesterszakos vagy doktori tanulmányokat, illetve vett részt szakirányú továbbképzésen. Kérdőívünkben 87%-ban magyarországi lakóhellyel rendelkező, azon belül is elsősorban budapesti lakosok (közel 65%) nyilvánítottak véleményt. A külföldi országok közül Szíria, Olaszország, Kazahsztán, Belgium és Svájc képviseltette magát.

 

Felmérésünkből megtudtuk, hogy a válaszadók közel 80%-a a friss hírekért, több mint 50%-uk az Alumni rendezvényeken való részvétel céljából követi híradásainkat, míg 27%-uk az Alumni Kártya kedvezményekért (is) böngészi weboldalunkat. Nagy örömünkre szolgál, hogy 50%-uk elégedett az alumni.elte.hu platformmal, míg több mint egyharmaduk nagyon elégedett. A megkérdezettek közel 20%-a úgy alkotott véleményt a felmérés során, hogy még nem regisztrált a felületre, több mint 75%-uk viszont már az ELTE Alumni aktív tagja. A weboldal működésével kapcsolatban mindössze 2 fő tapasztalt hibát.

A home office időszak alatt leginkább böngészett tartalmakat a hírek (85,4%), továbbá az interjúk (43,8%) jelentették, azonban viszonylag nagy figyelem jutott - talán a járványhelyzet okán - az In memoriam híradásoknak is (minden 5. válaszadó jelölte). Az ELTE Alumni az otthoni munkavégzés előtérbe kerülésekor igyekezett még több online - nézhető, hallgatható, olvasható - tartalmat biztosítani az alumnusok számára, melyekkel a válaszadók 45,8%-a elfoglaltságuk miatt nem tudott élni, 37,5% viszont - időnként vagy gyakran - élvezte ezeket és élt a lehetőséggel.
A felmérésben lehetőségük nyílt a résztvevőknek nyilatkozni arról, hogy miről olvasnának vagy hallanának többet szívesen. A válaszok alapján kiderült, hogy alumnusaink leginkább a központi szervezésű összegyetemi, és a Alumni Tagozati szevezésű szakmai Alumni rendezvényekre; a kutatókra, a legújabb kutatásokra és pályázatokra kíváncsiak, továbbá szívesen látnának felületeinken több pedagógusokhoz kötődő tartalmat.

A véleményüket megosztók 62,5%-a szívesen venne részt a jövőben kampányaink valamelyikén, közel ugyanennyien pedig kvíz- és nyereményjátékainkban. Az ELTE Diplomások közösségének tagjai a jövőben is számíthatnak ilyen kezdeményezésekre, amelyekre mindenkit szeretettel várunk! Egyúttal buzdítjuk Önöket körkérdéseink kitöltésére és az Alumni Tagozati Csoportokhoz való csatlakozásra.

A közel félszáz kitöltő  több mint 75%-a rendszeresen megkapja hírleveleink egyikét (ELTE Alumni Hírek és ELTE Alumni Junior Magazin), esetenként mindkettőt. Hírleveleink tekintetében is a legkedveltebb tartalomnak az Alumni hírek (70,8%) és az egyetemi hírek (64,6%) tekinthetők, de a válaszadók min. 50%-a kedveli az alumnusokkal készült interjúkat és az Alumni programsorozatokról (ELTE Sikerek, ELTE Múltidéző - Generációk, emlékek, Nemzetek Estjei és Egyetem megnyitja kapuit) szóló híradásokat, beszámolókat. A harmadik nagy csoportot az egyéb rendezvények (37,5%), a kampányok (35,4%), a kitüntetések (33,3%), valamint a nyereményjátékok (31,3%) és az Alumni Kártya kedvezmények (31,3%) képezik. A megkérdezettek közel 75%-a nem jelölt meg olyan tartalmat, amit hiányolna hírleveleinkből. 45,8%-uk hol változatosnak, hol nem eléggé változatosnak tarja az ELTE Alumni Hírek és az ELTE Alumni Junior összetételét, míg 35,4%-uk mindig kellően tartalmasnak találja azokat. Ami a hírlevelek hosszúságát illeti, több mint 50% tartja azokat ideális hosszúságúnak, míg 33,3% változónak; a kiküldés gyakoriságáról pedig 62,5% gondolja azt, hogy ideális, míg közel 30% még gyakrabban szeretne értesülni a friss tartalmakról. 

A felmérés eredményei alapján a legkedveltebb, illetve a kitöltők által a jövőben meglátogatni tervezett Alumni rendezvényeknek az ELTE Sikerek (41,7%) és a szakmai Alumni rendezvények (41,7%) számítanak. Ezeket követi az ELTE Múltidéző - Generációk, emlékek elnevezésű pódiumbeszélgetésünk (35,4%), illetve minden negyedik válaszadó megjelölte az Egyetem különleges helyszíneit, gyöngyszemeit bemutató Egyetem megnyitja kapuit sorozatot. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a válaszadók 37,5%-a jelen életszakaszában nem ér rá programokon részt venni. Viszont 29,2%-uk a közeljövőben tervez részt venni valamelyiken és 33,3% már egy vagy több alkalommal részt is vett az események egyikén. (Amennyiben még nem nyílt lehetősége, vagy nem volt ideje részt venni programsorozatainkon, szeretnénk figyelmébe ajánlani az ELTE youtube csatornáját, ahol számos rendezvényünk visszanézhető.)

Az Alumni Kártya kedvezmények listája egyre hosszabb és változatosabb. A felmérés alapján meglévő kedvezményeinket a legtöbben könyvvásárlási lehetőségekkel, kulturális programokkal (mozi, színház, koncertek), valamint további sportolási lehetőségekkel (elsősorban úszással) bővítenék. A válaszadók több mint fele azonban még nem használta meglévő Alumni Kártyáját (54,2%), míg 33,3%-uk nem rendelkezik ilyennel, vagy elvesztette azt. (Alumni Kártya kiküldéséhez a regisztrációkor meg kell adni a lakcímet, ha elvesztette, újat igényelhet a reg@alumni.elte.hu email-címen.)

Miért is jó az az ELTE Diplomások közösségének tagja lenni? Idézünk a beérkezett véleményekből:

"Nagyszerű csapat, akik segítenek előrelépni"

"Mert büszkeséggel tölt el, hogy az ELTE diákja voltam/vagyok"

"Jó közösségi érzés"

"Önmagában nosztalgikus, időnként megtisztelő."

"Kapcsolattartás miatt, valamint hagyományőrzés miatt."

"Nagyszerű, hogy mindig vannak programok és lehetőségek"

"Mert összeköt a közös szakma, elhivatottság. Sok nehéz pillanat és számos vidám perc."

"Büszkeséggel tölt el, hogy valaha a BTK hallgatója voltam"

"Többnek érzem magam attól, hogy van 2 ELTE diplomám is és rendkívül büszke vagyok erre! Életem meghatározó élményeit kaptam az egyetemen."

"Része maradok az egykori közösségnek."  

"Segít az emlékeket felidézni, találkozni régen volt hallgató társakkal. Ismert ELTE-sek sikereit megismerni, az egyetem mai helyszíneit megismerni."

A felmérés végén lehetőség nyílt vélemények, javaslatok kifejtésére. A meglátásokat ezúton is köszönjük.

A kitöltők között 10 fő számára nyereményt sorsoltunk ki, a nyerteseket e-mailben értesítettük.


Korábbi kérdőívünk felhívása

kedvel
459 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Beszámolók

25 éves a közgazdászképzés Szombathelyen - jubileumi ünnepi konferencia

egy tag profilképe

Alumni Központ

15 május

Beszámolók

XLV. 5vös 5km - Alumni kategóriával

egy tag profilképe

Alumni Központ

08 május

Beszámolók

Jótékonykodás és közösségépítés az első ELTE Média Alumni találkozón

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

30 április