"ELTE Múltidéző – Generációk, emlékek" címmel új sorozatot indított 2017-ben az ELTE Alumni Központ. A pódiumbeszélgetésekben az Egyetem azonos időszakban végzett diplomásai vesznek részt – kari hovatartozástól függetlenül. A sorozat további állomásainak alakulását alant követheti.

A péntek esti beszélgetések során azonos korosztályhoz tartozó résztvevők emlékezhetnek vissza egyetemi éveikre a pódiumon ülő neves kortársaik közreműködésével. Mik voltak a legfontosabb események, találmányok, alkotások akkoriban?  Milyen filmeket, színdarabokat néztünk? Mit olvastunk, milyen zenét hallgattunk? Kik tanítottak akkor, milyen emlékezetes útravalót kaptunk az életre, hogyan emlékszünk vissza az előadásokra? Hogyan boldogulunk azzal a tudással, amit az Alma Mater tantermeiben, szemináriumi szobáiban és a folyosóin szívtunk magunkba?

A generációs programon örömmel látunk mindenkit, aki szeretné ilyen módon is feleleveníteni az ELTE-n eltöltött éveit, találkozna volt egyetemi társaival - avagy csak érdekli az adott időszak. 

A sorozat védnökei: Dr. Borhy László rektor, az ELTE Alumni Tanács elnöke; Dr. Scheuer Gyula kancellár; Dr. Kelevéz Ágnes tiszteletbeli védnök, irodalomtörténész, az ELTE Alumni Alapítvány kurátora.

Az első pódiumbeszélgetésre 2017. december 1-én került sor, ahol a hetvenes évek egyetemistái találkozhattak.
A második alkalmon,
2018. szeptember 28-án a nyolcvanas évek első felében végzett egyetemistái gyűltek össze.

2019. október 4-én, harmadikként a '85-90' között végzett korosztály következett.

A sorozat évente újabb korosztállyal folytatódik. Már készülhetnek a '89-'99 közöttiek! Friss információkért figyelje híradásunkat! Aki regisztrált alumnusunk, hírleveleinkből mindenről időben értesül.

Utólag valamennyi jeles esemény felvételről megtekinthető az ELTE Youtube csatornáján