Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Az én ELTE-s történetem - prózaíró pályázat

Felhívások

-

2023.08.15

2023-ban ismét prózaíró pályázatot hirdet a volt és jelen hallgatók számára az ELTE Online, az ELTE Alumni Központ és az ELTE Alumni Alapítvány, melynek címe:

Az én ELTE-s történetem!

Várjuk az egykori és mostani ELTE-s hallgatók bármilyen kisprózai műfajban (novella, esszé, glossza, karcolat stb.) írt, Egyetemünkkel kapcsolatos műveit. Az egyetemi emlékekhez, élményekhez köthető írások maximális terjedelme 10 ezer leütés lehet, és akár korábban megjelent publikáció is beküldhető. Az Egyetem valamennyi karának – beleértve azok jogelődjeit is – végzett és jelenlegi hallgatói pályázhatnak.*

A beérkező szövegek szerkesztést követően közlésre kerülhetnek az ELTE Online magazinban és az ELTE Alumni Szervezet oldalán

A szakmai zsűri bírálata alapján a legjobb művek írói értékes nyereményben részesülnek az ELTE Alumni Alapítvány felajánlásából. 

Külön jutalmazzuk azon pályázókat, akik már nem élő szerzők Egyetemünkkel kapcsolatos írásait küldik be (szerző, cím, megjelenési hely megadásával).

Az írásokat 2023. október 31-ig várjuk a kultura@online.elte.hu címre.

Az eredményhirdetésre terveink szerint offine kerül sor, 2023 november végén. Az ünnepélyes díjátadó 2023. december elején várható.

A bírálóbizottság elnöksége, illetve tagjai: Dr. Bartus Dávid az ELTE Bölcsészettudományi Kar dékánja; Mizsur Dániel, az ELTE Bölcsészettudományi Kar egyetemi tanársegéde; Ráday Zsófia, az ELTE Online kultúra rovatának vezetője és Balogh-Kátai Judit, az Alumni Központ munkatársa. 

Meséld el nekünk ELTE-s történeted!

Előzmények:

Az én ELTE-s történetem 2019

Az én ELTE-s történetem 2020

ELTE 700 szóban - Az én ELTE-s történetem 2021

Korábbi nyertes pályaművek

*A kiírásnak nem megfelelő pályaműveket kizárjuk a versenyből. A kiírásnak nem felelnek meg: a zaklató, erőszakos, durva, szexuális jellegű vagy pártpolitikai tartalmak, továbbá az olyan közlések, amelyek másokat védett tulajdonságuk – a 2003. évi CXXV. törvény 8. §-ában meghatározott tulajdonságok, így pl. életkor, nem, szexuális irányultság, faji hovatartozás, bőrszín, nemzetiség, vallási meggyőződés, fogyatékosság vagy betegség – miatt támadnak. 

kedvel
3341 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Felhívások

Jubileumi diploma igénylés - tudnivalók 2024.

egy tag profilképe

Alumni Központ

05 április

Felhívások

SZJA 1% - Segítse a jövő ELTE Sikereit felajánlásával!

egy tag profilképe

Alumni Központ

01 március

Felhívások

Egyetemi címeres vászontáska és kitűző kampány

egy tag profilképe

Alumni Központ

23 február