Tisztelt Érdeklődő!

Az Illyés Sándor Szakkollégium Alumni tagozata 2009 tavaszán kezdi meg működését, mikor első végzettjei leteszik a modulzáró vizsgát.

Intézményünkről, friss híreinkről az alábbi linken lehet érdeklődni:
http://isszk.elte.hu/

Az Illyés Sándor Szakkollégium az Eötvös Loránd Tudományegyetem ötödik, egyben legújabb szakkollégiuma, mely a pszichológia, a nevelés- és az egészségtudományok iránt érdeklődő hallgatóink tudományos-szakmai közösségének kollektív tehetséggondozó helyszíneként kezdte meg műkődését az őszi félévben.

Az ISSzK szakkollégistáit három fakultás – a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolai Kar, a Pedagógiai és Pszichológiai Kar és a Tanító- és Óvóképző Főiskolai Kar – hallgatóiból toborozza, így is elősegítve a három nagy tudományterület érintkezését, termékeny együttműködését.

Tudományos életünk legfőbb helyszínei – a műhelyek – is így szerveződnek, ahol a pszichológián, a nevelés- és egészségtudományokon kívül máshová, legfőképpen társadalomtudományhoz is fordulunk kutatásaink során.

Intézményünk kiemelt elve a demokratikusság, így a Szakkollégium minden tagja egyenlő szavazattal vesz részt a Közgyűlésen, a Szakkollégium legfőbb döntéshozó testületének ülésein. A Választmánynak, mint operatív testületünknek is a Közgyűlés szavaz bizalmat. Mindkét szerv működését az Ellenőrző Bizottság felügyeli. A bizottságok, a Választmány és a Közgyűlés ülései is nyilvánosak, az itt elhangzottakról készült jegyzőkönyv és a szavazások eredményei is hozzáférhetőek.

Az Illyés Sándor Szakkollégium minden lépésével igyekszik elősegíteni a Mozgalom előrehaladását, így működését a Charta szellemiségének megfelelő elvek határozzák meg, hogy intézményünk továbbra is céltudatos, a folyamatos fejlődést szem előtt tartó, autonóm szakmai-tudományos közösség maradjon.

Az Illyés Sándor Szakkollégium általános alumni lehetőségei

Alumni Tagozati képviselő: Lehmann Miklós

Alumni Tagozati megbízott: Makovics Gábor

Tagozati csoport kezelője: Erdősi Szabina