Tavaszi Országos Kaktuszkiállítás és Vásár az ELTE Füvészkertben

A regisztráció határideje lejárt.

A Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete szeretettel vár minden érdeklődőt május 27. és 29. között az ELTE Füvészkertbe, ahol a hagyományokhoz híven országos kiállítást és vásárt szerveznek. Az eseményt Alumni Kártya kedvezménnyel látogathatja, így a felnőtt belépő ára csak 800Ft/fő!

Az esemény középpontjába ezúttal Mexikó sünkaktuszai, az Echinocactus nemzetség áll.

"Megcsodálhatják az Echinocactus grusonni példányok változatos tövisezettségű kertészeti változatait, melyeket a Kanári-szigeteken szabadföldben termesztenek az európai kaktuszkertészetek részére, méretük a focilabda nagyságtól a méteres átmérőjű hordó nagyságig terjedhet. E mellett bemutatjuk ezen fajok két kis testvérét a kékes bőrszínű rózsaszín virágú Echinocactus horizonthalianus egyedeket ugyancsak változatos formákban, az Echinocactus texensis lapított gömb formájú példányait, az óriásokat pedig a nemzetség egy további faja az Echinocactus platyacanthus képviseli, de megjelenik egy valóban sünszerű növény is az Echinocactus polycephalus is"

– írják a szervezők.

Természetesen a kiállításon helyet kapnak a hazai kaktuszgyűjtők féltett kincsei, több száz kaktusz és pozsgás ritkaság Amerika és Afrika egzotikus tájairól, valamint a fán lakó növények képviselői a levélkaktuszok és a szomjazó művész broméliák, a Tillandsia-k.

Részletek és további információk

Forrás: agroforum.hu



kedvel
364 megtekintés Látogatók
Ossza meg
Hobbi

ELTE Füvészkert

Illés u. 25. 1083 BUDAPEST

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt események

pén.

24

máj.

Alumni Operaest - Melis 100

ELTE Aula Magna (Egyetem tér 1-3., I. em.)

Budapest

szo.

25

máj.

Az Egyetem megnyitja kapuit: Füvészkert

ELTE Füvészkert

Budapest

sze.

29

máj.

Találkozz az ELTE-vel, Stockholm

Embassy of Hungary Stockholm

Stockholm