Nemzetek estjei: Spanyolország

LG
KU
WD
IL
RL
78 résztvevős és érdeklődő
A regisztráció határideje lejárt.

Az ELTE Alumni Központ színes, kulturális programokkal, történelmi, művészeti és utazási beszámolókkal várja az alumnusokat a Nemzetek estjei elnevezésű sorozat keretében. Most Spanyolország következik. A sorozattal szeretnénk ráirányítani a figyelmet Egyetemünk azon erősségére, mely szerint a világon a másodikként itt több mint 70 nyelvet és kultúrát lehet tanulni! 

A programsorozat célja, hogy értéket képviselő, rendszeres kulturális programot nyújtson az ELTE szellemiségéhez illeszkedő területen, ezzel is építse az alumni közösséget, és erősítse tagjainak nyitottságát a világra. Az esteken az ELTE nyelvi tanszékeinek vállalkozó munkatársai, valamint ELTE Diplomás szakértők, utazók mutatnak be egy-egy országot, annak turisztikai, kulturális érdekességeit. 

A Spanyol Nyelvi és Irodalmi Tanszék szíves közreműködésével Spanyolország kerül sorra 2023. május 19-én. Az eseményen tiszteletét teszi a Spanyol Nagykövetség nagykövete, valamint a budapesti Cervantes Intézet igazgatója.

Részletes program

Előadások:

  • Flamenco-bemutató / Jankovics Bernadett (BTK '20)

  • Szellem a palackban. Az emberek titkos vágyai és az inkvizíció / dr. Smid Mária Bernadett (BTK ’05, ’10, ’11) az ELTE BTK Folklore Tanszék egyetemi adjunktusa

  • El Camino – Egy zarándokút élményei és gyümölcsei / Méhész Nóra (TTK ’10)

  • Velázquez-másolatok / dr. Kutasy Mercédesz (BTK '04, ’10) műfordító, művészettörténész, az ELTE BTK Spanyol Nyelvi és Irodalmi Tanszék habilitált egyetemi docense

A sorozat védnökei: Prof. Dr. Borhy László akadémikus, rektor; Dr. Scheuer Gyula kancellár; Prof. Dr. Hamar Imre nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettes; Dr. Kiss Róbert Richard, Prima Primissima-díjas újságíró, tiszteletbeli védnök.

A Nemzetek estjei kulturális sorozat Kínával indult, majd Franciaországgal, Amerikai Egyesült ÁllamokkalJapánnal és Németországgal folytatódott. Legutóbb Mongólia került sorra.

Sorozatismertető
Facebook

kedvel
1936 megtekintés Látogatók
Ossza meg
Nemzetek Estjei

ELTE BTK F épület alagsor Sauvageot-terem

Múzeum körút 4. F épület alagsor Sauvageot-terem 1088 BUDAPEST

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt események

ked.

28

máj.

Meet ELTE in Stockholm, Sweden

TBA