Eötvös kerékpáros expedíciók

A regisztráció határideje lejárt.
Kirándulás és teljesítménytúra a Dolomitok Eötvös-csúcsához a tudós születésének 175. évfordulóján.

Az ELTE-BEAC Eötvös Loránd születésének 175. évfordulója alkalmából, az elismert tudós, fizikus, rektor kivételes teljesítményét megismételve kerékpáros expedíciót szervez Budapestről a Dolomitokba. A sportos túra a főváros szívéből indulva a Balaton mellett halad el, a festői Dráva mentén éri el az olasz Alpokat, és a tudósról elnevezett hegycsúcs (Cima Eötvös) alatt elterülő Misurina-tónál ér véget.

A próbatétel első ízben 2019-ben, az UNESCO Eötvös Emlékéve alatt valósult meg, akkor az ELTE fizikus oktatója és öt hallgató mindössze 3 nap alatt ért célba Székesfehérvárról, megtéve 588 km-t, és leküzdve 3150 m szintemelkedést.

Idén a kihívást jelentő felfedezőút két változata között lehet választani:

  • II. Expedíció: 2023. aug. 9-13. (5 nap alatt, cc. 150 km/nap)
  • III. Expedíció: 2023. aug. 12-19. (8 nap, cc. 100 km/nap, egy pihenőnappal)

Mindkét verzióban – a pihenőnap kivételével – napi két (egy hosszabb délelőtti és egy rövidebb délutáni) tekerés a penzum, a csapatot folyamatos autós/buszos kísérés segíti, és visszafelé már a kísérőjárművek hozzák a résztvevőket.

A várható közös költségeket a körülbelül 20 ezer Ft/fő/éj szállás és a 40 ezer Ft/fő kísérés-szervezés jelentik. A fizikai terheléshez megfelelő felkészülés szükséges, a túrán praktikusan országútra alkalmas, lehetőleg versenykerékpárral célszerű részt venni, amihez a 36 éve fizikusok által alapított ELTE-BEAC Polythlon Klub edzései is segítséget nyújtanak.

Jelentkezni e-mailben Székely Mózesnál, megjelölve a választott verziót (5 napos vagy 8 napos), és visszaigazolás után az előlegként is szolgáló 30 ezer forintos foglalót a BEAC számlájára megfizetve.

Facebook


kedvel
259 megtekintés Látogatók
Ossza meg
Sport
Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt események

pén.

24

máj.

Alumni Operaest - Melis 100

ELTE Aula Magna (Egyetem tér 1-3., I. em.)

Budapest

szo.

25

máj.

Az Egyetem megnyitja kapuit: Füvészkert

ELTE Füvészkert

Budapest

sze.

29

máj.

Találkozz az ELTE-vel, Stockholm

Embassy of Hungary Stockholm

Stockholm