Gó előadás és szeminárium

The registration deadline has expired.
Sorry, this content is not available in English
A gó-weiqi eredetébe és alapjaiba ad betekintést Markó Péter többszörös egyetemi és főiskolai Európa-bajnok előadása, melyhez két ingyenes szeminárium is kapcsolódik, ahol a résztvevők gyakorolhatják is a különleges játékot.

A gó kínai eredetű négyezer éves táblajáték, melynek japán elnevezését használja a nyugati világ, Kínában azonban wéiqí (围棋) néven ismert, ami bekerítős, területfoglalós táblás játékot jelent. A kínai kultúrára gyakorolt hatását mi sem bizonyítja jobban, minthogy a régi hagyományban a négy legfontosabb művészet közé tartozott a kalligráfia, a festészet és a gǔqínon (héthúros kínai hangszer) való játék mellett.

A góban két játékosnak kell egymást felváltva köveket elhelyeznie egy 19×19-es négyzethálón. Az a játékos nyer, aki nagyobb területet foglal el vagy több ellenfelet tud elfogni köveivel. A játék nagyon egyszerű szabályokon alapul, mégis kifinomult stratégiai lehetőségeket rejt magában.

A részvétel az október 17-i előadáson, valamint az október 24-i és november 5-i szemináriumon is ingyenes, a szemináriumokra regisztrálni az intézet honlapján lehet.

Like
85 views Visits
Share it on
Hobby

ELTE Konfuciusz Intézet, Kodály terem

4, Múzeum körút 1088 BUDAPEST

Please log in to see or add a comment

Suggested events

Fri.

24

May

Alumni Operaest - Melis 100

ELTE Aula Magna (Egyetem tér 1-3., I. em.)

Budapest

Tue.

28

May

Meet ELTE in Stockholm, Sweden

TBA