Back to news
Next article
Previous article

Színes egyetemi programok a Magyar Tudomány Ünnepén

News

-

11.03.2021

Sorry, this content is not available in English

2021. november 3. és 18. között tizennyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Tudományos Akadémia országos és határon túli programsorozata, a Magyar Tudomány Ünnepe. A hazai tudományos élet jeles eseményén az Eötvös Loránd Tudományegyetem is számos programmal vesz részt. 

November 3-án veszi kezdetét a 2003 óta minden évben megtartott rendezvénysorozat, amelynek idei mottója "Tudomány: iránytű az élhető jövőhöz". 1825-ben ezen a napon ajánlotta fel Széchenyi István birtokainak egy évi jövedelmét a Magyar Tudós Társaság megalapítására, így lehetővé téve a Magyar Tudományos Akadémia megalapítását. 

Az öszi programsorozat rá kíván világítani a tudománynak a jövő gazdasági, társadalmi átalakulásában betöltött meghatározó szerepére, így központi témája többek között a klímavédelem megvalósítása, a járványhelyzet társadalomra és tudományos teljesítményre gyakorolt hatásai, a városfejlődés és környezeti fenntarthatóság. 

Az ELTE ez évben is számos változatos programmal, így műhelyfoglalkozásokkal, konferenciákkal, előadásokkal, könyvbemutatókkal vesz részt az ünneplésben. Az előadók között számos egykori hallgatónk is szerepel, többek között Bartholy Judit (TTK '76), Ürge-Vorsatz Diána (TTK '92)Szathmáry Eörs (TTK '84), Demetrovics Zsolt (BTK '98) és Bukta Zsuzsanna (PPK '05). November 26-án kerül sor A "Tudományos Kutatás Napja az ELTE-n" elnevezésű rendezvényre az Egyetemi Könyvtár dísztermében, ekkor adják át "Az ELTE ígéretes kutatója" elismeréseket is Egyetemünk fiatal tehetségeinek.


ELTE-s programok a Magyar Tudomány Ünnepén

A Magyar Tudomány ünnepének weboldala

MTA youtube


Forrás: elte.huwikipedia.org

Like
373 Views Visits
Share it on

Comments0

Please log in to see or add a comment

Suggested Articles

News

Domestic cats area serious threat to wildcats

AI

Alumni International

May 17

News

Alapításának 389. évfordulóját ünnepelte az Egyetem

profile photo of a member

Alumni Központ

May 16

News

Betegségek korai felismerésén dolgozik Krausz Ferenc

profile photo of a member

Alumni Központ

May 15