Back to news
Next article
Previous article

Rátz Tanár Úr Életműdíjas ELTE Diplomások

Kitüntetések

-

12.21.2020

Sorry, this content is not available in English

A díjat, melyet a tehetséges diákok fejlődését és későbbi szakmai karrierjét meghatározó pedagógusoknak ítélnek oda, idén is nyolc szakember vehette át. Sokan közülük az Eötvös Loránd Tudományegyetemen tanultak. 

A kitüntetéseket 2020. december 15-18. között, kategóriánként egy-egy külön alkalmat szentelve adták át online is követhető ceremónia keretében. A díj létrehozói között említhető Bojár Gábor - a Graphisoft alapítója, az ELTE Alumni Alapítvány kurátora - neve is. 

A díjazottak között minden évben több ELTE Diplomás is található, idén például dr. Franyó István (TTK '70) biológia-kémia szakos középiskolai tanár, dr. Horváth Eszter (TTK '79) matematika-fizika szakos tanár és dr. Kiss Géza matematika-fizika szakos tanár, Gadóné Kézdy Edit (TTK '88) biológia-kémia szakos tanár. 

A Rátz Tanár Úr Életműdíjat három cég alapította. Az Ericsson, a Graphisoft és a Richter ezzel a díjjal kíván hozzájárulni a magyarországi természettudományos oktatásban végzett tanári munka rangjának, erkölcsi és anyagi megbecsülésének növeléséhez. Ezek a célok napjainkban különösen nagy hangsúlyt kapnak, mivel a tanári szakma egyre kevesebb tiszteletet és megbecsülést kap a társadalomtól.

Like
503 Views Visits
Share it on

Comments0

Please log in to see or add a comment

Suggested Articles

Kitüntetések

Állami kitünetésben részesültek diplomásaink!

profile photo of a member

Alumni Központ

March 20

Kitüntetések

Akadémiai ifjúsági díjak

profile photo of a member

Alumni Központ

March 06

Kitüntetések

Rátz Tanár Úr életműdíj 2023

profile photo of a member

Alumni Központ

January 08