Back to news
Next article
Previous article

Neve: Sophie Scholl - a Germanisztikai Intézet szakmai alumni rendezvénye

Report

-

12.12.2022

Sorry, this content is not available in English

2022. november 30-án került sor az ELTE BTK Germanisztikai Intézet szakmai alumni rendezvényére, melynek keretében a "Neve: Sophie Scholl" című színházi darab hangzott el - mintegy vitaindítóként is - a megjelenő jelenlegi és volt ELTE-s érdeklődők számára. A rendezvény az ELTE Alumni támogatásával valósult meg, mindamellett a rendezők belépődíjat is szedtek.

A rendezvényt dr. Varga Péter, a Germanisztikai Intézet intézetigazgató-helyettese nyitotta meg, majd Pataky Csilla, az ELTE Alumni Központ vezetője is köszöntötte az egybegyűlteket. Ezután került sor Frank Ildikó főszereplésével a Theater Jetzt előadására. A színdarab színesen és információ-gazdagon mutatta be „Fehér Rózsa” mozgalmat, amely során hasonló korú fiatalok szálltak szembe a náci Németország ideológiájával. A színdarab bemutatása után az előadó készséggel állt a hallgatóság rendelkezésére, így rövid beszélgetéssel zárult a program. 

Sophie Scholl. Ez a név az 1940-es években a szellemi függetlenséget, polgári szabadságot és erkölcsi bátorságot jelentette. Ugyanezt a nevet viseli egy fiatal joghallgató a 21. században, akinek bátorságát és civil kurázsiját egy konfliktushelyzet próbára teszi.

Hangfelvételről közreműködött: Darabont Mikold, Józsa Richárd, Széll Horváth Lajos Hang, vetítés: Darvas Vajk Valentin, fény: Specht Attila.



Like
502 Views Visits
Share it on

comments0

To read and add comments please sign in!

Suggested Articles

Report

25 éves a közgazdászképzés Szombathelyen - jubileumi ünnepi konferencia

profile photo of a member

Alumni Központ

May 15

Report

XLV. 5vös 5km - Alumni kategóriával

profile photo of a member

Alumni Központ

May 08

Report

Jótékonykodás és közösségépítés az első ELTE Média Alumni találkozón

profile photo of a member

Bölcsészettudományi Kar ELTE

April 30