Back to news
Next article
Previous article

Nemzetközi elismerést kapott Magyarország Nemzeti Atlasza

Kitüntetések

-

08.06.2019

Sorry, this content is not available in English

Az MTA CSFK Földrajztudományi Intézet szerkesztésében megjelent Magyarország Nemzeti Atlasza - Természeti Környezet c. kötet angol kiadása rangos nemzetközi szakmai kitüntetést kapott. 

A Nemzetközi Térképészeti Társulás (International Cartographic Association) kétévente megrendezi a Nemzetközi Térképészeti Konferenciát (International Cartographic Conference - ICC), melynek keretein belül megszervezik a Nemzetközi Térképészeti Kiállítást (International Cartographic Exhibition) az azt megelőző két év legjelentősebb kartográfiai alkotásaiból. Idén a konferenciával egybekötött kiállítást 2019. július 15-20. között tartották Tokióban, ahol a nemzetközi szakmai zsűri hét kategóriában díjazta a műveket. 

Az "Atlasz" kategóriában az I. helyet a Magyarország Nemzeti Atlasza - Természeti Környezet c. kötet angol kiadása nyerte. A zsűri méltatásában kiemelte az átfogó atlasz kartográfiai sokszínűségét, amellyel Magyarországot és környezetének természetes állapotát mutatja be infografikák, grafikonok és szöveges leírások kíséretében. 

A kötet megalkotásában közreműködött az ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszéke, valamint számos alumnusunk is. 

Gratulálunk a helyezéshez!

Interjú Zentai László térképésszel 

2 Like
581 Views Visits
Share it on

Comments0

Please log in to see or add a comment

Suggested Articles

Kitüntetések

Állami kitünetésben részesültek diplomásaink!

profile photo of a member

Alumni Központ

March 20

Kitüntetések

Akadémiai ifjúsági díjak

profile photo of a member

Alumni Központ

March 06

Kitüntetések

Rátz Tanár Úr életműdíj 2023

profile photo of a member

Alumni Központ

January 08