Back to news
Next article
Previous article

Elhunyt Murányi László újságíró

In memoriam

-

11.09.2023

Sorry, this content is not available in English

Életének 86. évében november 2-án, békességben, családi körben elhunyt Murányi László újságíró, szerkesztő, műsorvezető, Egyetemünk diplomása.

Murányi László a gyóni evangélikus parókián született 1937. augusztus 29-én, édesapja a helyi egyházközösség lelkésze volt. Először a Magyar Rádióban volt bemondó, majd a Magyar Televízióba került, ahol ügyelőként, rendezőasszisztensként dolgozott. Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán 1975-ben szerzett diplomát. Dolgozott A HÉT című műsorban, valamint a Magyar Rádió határon túli magyarokhoz szóló, Szülőföldünk című adásában. 1984-től parlamenti tudósító, 1991-től a Parlamenti Napló szerkesztőségének vezetője, főmunkatársa volt. 

2001-ben újságíró-iskolát alapított Nemzeti Újságíró Tanoda néven, később a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen tanított sajtó- és médiajogot, majd az egyetem bölcsészettudományi karán is óraadó volt, valamint több éven át beszéd- és viselkedéskultúrát, szónoklattant oktatott a Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karán. 

Nyugodjék békében!


Like
175 Views Visits
Share it on

comments0

To read and add comments please sign in!

Suggested Articles

In memoriam

Meghalt Simon István biofizikus

profile photo of a member

Alumni Központ

May 08

In memoriam

Elhunyt Balázs-Piri Krisztina

profile photo of a member

Alumni Központ

April 29

In memoriam

Elhunyt Szivák Judit

profile photo of a member

Alumni Központ

April 03