Back to news
Next article
Previous article

Életműdíjat kap Persányi Miklós

Kitüntetések

-

09.30.2020

Sorry, this content is not available in English

Rangos szakmai életműdíjat kap Persányi Miklós (TTK '75) az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségétől, egyben a nemzetközi szervezet tiszteletbeli tagjává is választják. A díj a Budapesti Állat- és Növénykert szakmai munkájának nemzetközi szintű elismerését is jelenti.

Most tartja éves konferenciáját az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége (EAZA – European Association of Zoos and Aquaria). Az évről évre megrendezett esemény az állatkerti szakma legrangosabb találkozója a világon, melyet ebben az évben a világjárvány miatt csak virtuálisan tartanak meg.

A szervezet hétvégi záróülésén EAZA-életműdíjjal (EAZA Lifetime Achievement Award) tüntetik ki Persányi Miklóst, a Fővárosi Állat- és Növénykert nyugalmazott igazgatóját, egyúttal neki adományozzák a szövetség tiszteletbeli tagja (Honorary Member) címet is.

Persányi Miklós

A díj nemcsak a nyugalmazott főigazgató, hanem az egész intézmény szakmai munkájának nemzetközi szintű elismerését is jelenti, és jól mutatja, hogy a budapesti állatkert milyen fontos szerepet tölt be az állatkertek nemzetközi szakmai közösségében.

Az európai szervezet eddig 18 állatkerti szakember munkásságát ismerte el életműdíjjal. Tiszteletbeli tagságot azonban korábban csak négyen kaptak, Fred Daman, az Antwerpeni Állatkert, Roger Wheater, az Edinburgh-i Állatkert, Gunther Nogge, a Kölni Állatkert és Bert de Boer, a hollandiai Apenheul Főemlőspark részéről.

ELTE Sikerek előadása

Forrás: index.hu

Like
413 Views Visits
Share it on

Comments0

Please log in to see or add a comment

Suggested Articles

Kitüntetések

Állami kitünetésben részesültek diplomásaink!

profile photo of a member

Alumni Központ

March 20

Kitüntetések

Akadémiai ifjúsági díjak

profile photo of a member

Alumni Központ

March 06

Kitüntetések

Rátz Tanár Úr életműdíj 2023

profile photo of a member

Alumni Központ

January 08