Back to news
Next article
Previous article

Alumni találkozó az Eötvös Collegiumban

Report

-

05.23.2023

Sorry, this content is not available in English

Alumni találkozót tartott az ELTE Eötvös József Collegium 2023. április 27-én. Az esemény az "Egyetem megnyitja kapuit" összegyetemi programsorozathoz kapcsolódva, azzal párhuzamosan futott, majd a jubiláló kollégium növendékei fogadással zárták a találkozót, amelyre szeretettel invitálták sétasorozatunk résztvevőit is. A két program így végül összekapcsolódva közös falatozással, beszélgetéssel, a régi emlékek felelevenítésével zárult. A szakmai alumni találkozó megvalósulását az ELTE Alumni támogatta.

Idén ünnepli fennállásának 65. évfordulóját az 1958-ban újjászervezett Eötvös Kollégium – ma Eötvös Collegium. A jubileum alkalmából a Collegium több kezdeményezéssel és programmal készül az év során a jeles évforduló megünneplésre és az egykori növendékek bevonásával a collegista alumni-háló megerősítésére. Ezen események sorába illeszkedett az ELTE Alumni Központ „Egyetem megnyitja kapuit” sétájával párhuzamosan szervezett Eötvös-collegista találkozó, amely állófogadással zárult.  

A találkozó keretében az összegyetemi alumni programmal párhuzamosan egy második, kifejezetten egykori collegistákból álló csoport is részt vett a tárlatvezetéssel egybekötött épületlátogatáson. Először a történelmi Collegium monográfusa, Garai Imre tartott ismertetést a kiállításról, majd a Collegium igazgatója, Horváth László vezette körbe a csoportokat az épületben, végül az Eötvös Könyvtár vezetője, Markó Veronika tartott egy rövid ismertetést a könyvtár történetéről, állományáról. Az Alma Mater körbejárását követően a volt collegisták szendvicsezés közben elevenítették fel régi emlékeiket, történeteiket és osztották meg tapasztalataikat egymással. Erre a fogadásra, a közös emlékezésre szeretettel invitálták az "Egyetem megnyitja kapuit" program résztvevőit is.


A fenti beszámoló Juhász Daniella, az Eötvös Collegium Alumni Tagozat képviselőjének írása alapján készült.

Like
365 Views Visits
Share it on

Comments0

Please log in to see or add a comment

Suggested Articles

Report

25 éves a közgazdászképzés Szombathelyen - jubileumi ünnepi konferencia

profile photo of a member

Alumni Központ

May 15

Report

XLV. 5vös 5km - Alumni kategóriával

profile photo of a member

Alumni Központ

May 08

Report

Jótékonykodás és közösségépítés az első ELTE Média Alumni találkozón

profile photo of a member

Bölcsészettudományi Kar ELTE

April 30