Back to news
Next article
Previous article

50 ÉVES A PSZICHOPEDAGÓGIA SZAKIRÁNY - ÜNNEPI KONFERENCIA - BESZÁMOLÓ

-

Bárczi Alumni Tagozat

Report

-

12.21.2023

Sorry, this content is not available in English
A pszichopedagógia szakirány létrejöttének 50. évfordulója alkalmából 2023. december 7-én ünnepi konferenciát rendeztünk a karon.


A jeles eseményt dr. habil. Papp Gabriella dékán asszony nyitotta meg, majd Reményi Tamás, a Magyar Gyógypedagógusok Egyesületének elnöke és karunk oktatója köszöntötte az egybegyűlteket.

Az előadások megkezdése előtt Pataky Csilla az ELTE Alumni Központ vezetője köszöntötte az ünnepi konferencián és egyben a szakmai alumni rendezvényen megjelent résztvevőket. A központ vezetője néhány percben felhívta a résztvevők figyelmét az Alumni szervezet tevékenységére, főbb céljaira és az általuk nyújtott lehetőségekre. 

A plenáris előadók között üdvözölhettük dr. B. Aczél Annát, Domszky Andrást, Donáth Attilát, Herr Nikolettát, Rózsáné Czigány Enikőt, valamint a szakirány jelenlegi felelősét, dr. Pongrácz Kornéliát, és hallgathattuk dr. Dobos László szavait Reményi Tamás tolmácsolásában. A pszichopedagógia tudomány fejlődésében és a szakirány életében meghatározó nagy elődök visszaemlékezései valódi, becses időutazással értek fel, a jelen szakembereihez intézett üzeneteik mindannyiunk szívét megmelengették.

Délután workshopok keretében, a pszichopedagógia sokszínűségét szem előtt tartva, meghívott intézmények, szervezetek képviselői mutatták be szakmai munkájukat, és kerekasztal beszélgetésen – a közönséget is bevonva – vitatták meg az aktuális szakmai kérdéseket, dilemmákat.

A konferenciát playback improvizációs színházi előadás zárta, amely méltó befejezése volt e rendkívüli napnak.


Köszönjük a támogatást:


Örök diákjait az ELTE Alma Mater visszavárja!
Like
87 Views Visits
Share it on

comments0

To read and add comments please sign in!

Suggested Articles

Report

25 éves a közgazdászképzés Szombathelyen - jubileumi ünnepi konferencia

profile photo of a member

Alumni Központ

May 15

Report

XLV. 5vös 5km - Alumni kategóriával

profile photo of a member

Alumni Központ

May 08

Report

Jótékonykodás és közösségépítés az első ELTE Média Alumni találkozón

profile photo of a member

Bölcsészettudományi Kar ELTE

April 30