Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

XLIV. 5vös 5km - Alumni kategóriával

Beszámolók

-

2023.09.26

2023. szeptember 20-án immár XLIV. alkalommal került megrendezésre az ELTE népszerű futóversenye, az 5vös 5km! Ez alkalommal is ajándékcsomagokkal készültünk azoknak, akik ELTE Alumni kategóriában jutottak dobogós helyezéshez, vagy türelmesen kivárták a díjátadó végét. Gratulálunk minden futónak!

Az évente kétszer megrendezésre kerülő sporteseményen 691-en álltak rajthoz. A versenyzők jelentős része az Eötvös Loránd Tudományegyetem diákjai, dolgozói és diplomásai közül került ki, de képviseltette magát több hazai egyetem is - mint a Semmelweis, Károli, Testnevelési, Corvinus, Pázmány, az Óbudai, BGE, valamint a Budapesti Műszaki Egyetem.

A futóversenyt Kacskovics Imre az ELTE Természettudományi Kar dékánja nyitotta meg.

A nagy népszerűségnek örvendő futóversenyt teljesítette Székely Mózes (TTK '94, PPK '97), a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke 36. alkalommal állt rajthoz, továbbá Horváth Ákos (TTK '96), a TTK Atomfizikai tanszék docense és a futóverseny atyja, Müller Viktor (TTK '02, '19) az ELTE TTK docense, valamint Babos János a Szolgáltatási Igazgatóság igazgatója. A versenyen az Alumni Központ is képviseltette magát, munkatársunk, Petz Denise Gerda (TTK '16, TáTK '18) már sokadszorra teljesítette a távot.

Az Alumni kategória díjazottjainak Petz Denise Gerda adta át érmeiket és ajándékcsomagjaikat. A férfi indulók közül Csere Gáspár (00:14:28) ért elsőként a célba, aki - amellett, hogy az ELTE PPK diplomása és olimpikon - pályacsúcsot döntve ért a célba, gratulálunk a teljesítményhez! Második helyezett Gonda Levente (00:16:08) jogász lett. A dobogó 3. fokára pedig Jávor Gellért (00:17:44) történész állhatott.
 
A női alumni indulók közül, a tájfutó olimpikon Sárközy Zsófia (00:20:41), térképész diplomásunk volt a leggyorsabb. Másodikként ért célba Szobonya Nikoletta (00:22:18) meteorológus, harmadik pedig Egyed Tünde (00:23:03) matematikus lett.

Gratulálunk valamennyi résztvevőnek, különösen az ELTE Alumni kategória futóinak!

Eredmények itt elérhetők.

A fotókat köszönjük az ELTE Onlinenak, a KMRI-nek és az ELTE TTK-nak. 

kedvel
271 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Beszámolók

25 éves a közgazdászképzés Szombathelyen - jubileumi ünnepi konferencia

egy tag profilképe

Alumni Központ

15 május

Beszámolók

XLV. 5vös 5km - Alumni kategóriával

egy tag profilképe

Alumni Központ

08 május

Beszámolók

Jótékonykodás és közösségépítés az első ELTE Média Alumni találkozón

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

30 április