Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

XI. Alumni Kupa - Megvédte kupagyőztes címét az FC Laby

Beszámolók

-

2021.06.14

Új időpontban, új helyszínen került megrendezésre a 2020-as Alumni Kupa, amely a COVID-19 járvány miatt tolódott el 2021. június 11-re. Szerencsére most minden adott volt, hogy a csapatok eldöntsék ki az egyetem legjobb örökdiák csapata, ráadásul a részvételükkel még a tehetséges, rászoruló hallgatók támogatásához is hozzájárultak!

Ezúttal a Mérnök utcai Pluhár focipályán várta a kispályás labdarugó alumnusokat a XI. Alumni Kupa. Nagy öröm, hogy a vírushelyzet ellenére majdnem rekordot döntött a csapatok száma: 11 összeállítás várta a kupa napját. Három csoportban, egyszerre 3 pályán kezdőtek meg a mérkőzések. Az A csoportba a Régi Idők Focija, a PPK Old Boys B, az AZ Alkmaat és az Atombomba került. Régi idők focija esélyekhez méltóan húzta be a csoportot, a második helyre az ex sportszervezőkből álló csapat, a PPK old boys került. "A srácok a foci mellett a csapatépítésre is komoly hangsúlyt fektettek, így bátran mondhatjuk azt, hogy az este legvidámabb csapata a világos mezes gárda lett." - írja a BEAC. Egy döntetlen mérkőzés után, csoportharmadikkén az Atombomba csapata is tovább jutott a legjobb 8-ba. 

A B csoportban szintén 4 csapat volt, ahonnan 3 csapat jutott tovább a rájátszásba. A címvédő FC Laby és a koedukált Körömpassz nagy harcot folytattak egymás ellen a csoportelső helyért, de végül a tavalyi győztes jutott tovább első helyen. 3. helyen a III. Alumni Kupa győztese a Viss Maior FC jutott tovább, de nagy tapsot érdemel az ELTEndables csapata is, hiszen öröm volt látni, hogy egy nem frissen végzett korosztály is rutinosan képviselte magát a rendezvényen. 

A C csoportban 3 csapat képviseltette magát, ahonnan a korábbi A-Ligás Hajcsatok és a jelenlegi C-Ligás Le Rouge Lacoste LSE jutott a negyeddöntőbe. 

Negyeddöntő eredményei: 

Régi idők focija – ELTEndables 2-0
Le Rouge Lacoste LSE – Atombomba 2-1
FC Laby – PPK Old Boys B 5-1
Hajcsatok – Körömpassz 2-2 (b.u.: 2-3)

Elődöntő eredményei: 

Régi idők focija – Le Rouge Lacoste LSE 0-0 (b.u.:1-0)
FC Laby – Körömpassz 1-0

A bronzmérkőzésen Simon Gábor (ÁJK '10) vezetésével összeállt jogász-bölcsész Körömpassz közel állt a győzelemhez, de a korábbi Alumni Ösztöndíjas Dudlák Tamás (TáTK '15) által vezetett Le Rouge is állta a sarat és döntetlenre hozták ki a mérkőzést, ahonnan végül a Körömpassz került ki győztesen. 

A döntő szintén nagyon izgalmasra sikeredett, itt is, az 1-1-es rendes játékidő után a büntetőpárbaj döntött, és végül a 2019-es Alumni Kupa győztese meg tudta védeni kupagyőztes címét. 

A díjátadon, a kupa főszervezője, Sajben Marci (PPK '18) gratuláló szavai után, Petz Denise (TTK '16, TáTK '18), az Alumni Központ munkatársa adta át a díjakat. Most elsőízben átadásra került az Alumni Kupa vándorserlege is, amelyen a korábbi kupák győzteseinek nevei díszelegnek. 

A kupa végeredménye

1. FC Laby

2. Régi idők focija

3. Körömpassz

4. Le Rouge Lacoste LSE

5. ELTEndables – Atombomba – PPK Old Boys B – Hajcsatok

9. AZ Alkmaat – Viss Maior FC – Igénytelenek

Különdíjasok

Legjobb kapus: Páli István (Régi Idők Focija)

Legjobb játékos: Gál Péter (Le Rouge Lacoste LSE)

Gólkirály: Egri Attila (FC Laby)

A verseny után, a a csapatok közösen nézték a Corner 35 étteremben az EURO2020 megnyitóját és vezették le a nagy izgalmakat. Gratulálunk minden résztvevő csapatnak, és köszönjük a BEAC-nak a remek szervezést és a képeket! Remélhetőleg télen újra találkozunk a XII. ELTE Alumni Kupán, várunk mindenkit vissza! 

... Örök diákjait sportolni is visszavárja az ELTE Alma Mater!

BEAC beszámolója

Esemény

kedvel
654 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Beszámolók

Egyetem megnyitja kapuit: Trefort-kert 2024

egy tag profilképe

Alumni Központ

26 április

Beszámolók

ELTE Sikerek: Erdei Anna

egy tag profilképe

Alumni Központ

19 április

Beszámolók

Szakmai délután és alumni találkozó a Magyar mint Idegen Nyelv Tanszéken

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

16 április