Back to news
Next article
Previous article

Hagyjunk örök nyomot a Holdon - együtt akár az Alma Materünkről is!

Discounts

-

03.30.2021

Sorry, this content is not available in English

Tudta, hogy fontos üzenete, kedves emléke most a Holdra is eljuthat? Ráadásul Alumni Kártya kedvezménnyel? Vegyen részt a Puli Space kampányában 2021. április 10-ig! Ha többen is így gondoljuk, együtt még a közel 400 éves Alma Materünkről is örök nyomot hagyhatunk a Holdon!

Egyetemünk alumnusa, a Puli Space program vezetője megkeresett minket az alábbi projekttel, amelyhez Ön is csatlakozhat. Túl azon, hogy hogy privát, vagy céges üzenetét most kedvezménnyel juttathatja el a Holdra, ha legalább 6 ELTE Diplomás csatlakozik a kampányhoz, bónuszként Alma Materünk is egy külön Holdjegyzettel fog megjelenni az űrben. 
A részletekről, a kezdeményezés céljáról alumnusunk, Pacher Tibor (TTK '85) ír, alább idézett levelében: 

"A Puli Space Téridő Plaketten - amely az első magyar Holdra juttatott eszköz lesz - egyedi kulturális és társadalmi lenyomatot szeretnénk hagyni az örökkévalóság számára a Hold felszínén.

De mi is az a Téridő Plakett? Egy olyan szöveggyűjtemény, amelynek tartalmát magánszemélyek és cégek szabadon állíthatják össze, így a magyarság kollektív emlékezetének egy szelete lehet arról, hogy mit tartunk fontosnak 2020-21-ben, mit tartunk megőrzendőnek a halhatatlanság számára.

Ezek az emlékek, történetek, kiemelkedő teljesítmények egy akár évezredekig is olvasható alumínium táblán kerülnek elhelyezésre, amelyet az amerikai Astrobotic cég Peregrine nevű holdszondája visz el égi kísérőnkre 2021 végén, többek között a NASA 14 műszerével együtt. A Plakett földi változatát a világörökség részét képező hallstatti sóbányában is elhelyezzük, a Memory of Mankind (MOM) projekt keretében. A MOM célja minél több információt megőrizni az emberiség kultúrájából a jövő számára.

A TTK öregdiákjaként nagy örömömre szolgálna, ha Alma Materünk emlékezete is felkerülhetne a Plakettre. Ehhez kérem alumnus társaim támogatását: magánszemélyként vagy sikeres cégük nevében küldött üzenetükkel hozzá tudnak járulni a Téridő Plakett elkészítéséhez és Holdra juttatásához, mindezek finanszírozásához: ELTE alumnusként magánszemélyeknek 15 %, céges megjelenés esetén 20% kedvezménnyel. Ezek a kedvezmények pedig egyetemünk emlékének fogják biztosítani a helyet - odafenn a Holdon is.

További információk a Plakettről a weboldalon találhatók; cégvezetőknek, cégtulajdonosoknak figyelmébe ajánlom ezt az aloldalt; közösségi finanszírozású és tartalmú projektjeinkről pedig itt található több információ.

A kedvezményt az online megrendelés során, a "Kérdés, üzenet" mezőben "ELTE Alumnus" megjegyzéssel lehet érvényesíteni. A Plakett tartalmát 2021. április 10-én éjfélkor zárjuk; hogy pontosan mi jut el a Holdra, itt lehet követni.

Hagyjunk örök nyomot közel 400 éves Alma Materünkről is a Holdon!"

Pacher Tibor, TTK '85
tibor.pacher@pulispace.com


Köszönjük volt hallgatónknak a páratlan lehetőséget, remek kezdeményezést!

Örök diákjait az Alma Mater visszavárja.  

Like
858 Views Visits
Share it on

comments0

To read and add comments please sign in!

Suggested Articles

Discounts

Évad végi 50% kedvezmény a Katona József Színház előadásaira

profile photo of a member

Alumni Központ

May 13

Discounts

10% kedvezmény a Tudatosan jó termékeinek árából - Alumni Kártyával!

profile photo of a member

Alumni Központ

April 24

Discounts

Concerto Budapest - Spring Alumni Discounts

AI

Alumni International

April 23