Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Előzmények - Személyre szabható Alumni élet és kapcsolatok

Beszámolók

-

2019.07.18

Meglepetés a jubileumi tanév végére is jutott az Alumni Szervezet valamennyi résztvevője számára. Bevezetésre került az Alumni Szervezet új kommunikációs platformja, a regisztrációval kombinált új, önálló honlap, melynek köszönhetően az Alumnusok személyre szabhatják, miként szeretnék tartani a kapcsolatot az Alma Materükkel, az Alumni Tagozatokkal, és egymással. Elsőként a Nemzetközi Alumni Tagozatot vonta be az Alumni Központ a munkálatokba, a 2019. április 2-i, bemutatóval egybekötött Alumni Bizottsági ülést követően már a többi 16 Tagozat is kipróbálhatta. 

Az új, korszerű közösségi platform előkészítése 2016 végén kezdődött meg. Ekkor merült fel az igény arra, hogy az elavult, csak regisztrációs lehetőséget kínáló, egy nyelvű rendszert korszerűbb, komplexebb, végre két nyelvű Alumni kommunikációs és hálózat menedzsment rendszer váltsa le. Kemény munka következett, melynek során konkrét igények és hosszú távú elképzelések megfogalmazásán túl pályázati lehetőséget is sikerült azonosítani. A sikeres pályázatot követően indulhatott el a körültekintően előkészített beszerzési folyamat. A nyertes kiválasztása, majd a vele való leszerződés után felgyorsultak az események. Felépülhetett egy olyan új közösségi oldal, mely modulos szerkezetének köszönhetően hosszú távra biztosíthatja a dinamikusan fejlődő Alumnus közösség igényeit. A GDPR kompatibilis platformon - mely önálló honlapként is üzemel - könnyedén találhatják meg egymást a volt évfolyamtársak, illetve olyanok, akiknek közös az érdeklődési körük, például egyazon Alumni Tagozat munkája, törekvései iránt érdeklődnek, vagy hasonló csoportok tagjaivá váltak. Mi több, saját csoportokat is létrehozhatnak. Tehát a kapcsolatfelvétel mellett lehetőség nyílik a kapcsolatépítésre is. A rendszer a sikeres bevezetést követően félévente újabb modulokkal bővül.

,,Tegye olyanná Alumni életét, amilyenné szeretné!"

A felhasználóknak lehetőségük van nyomon követni az Alumni Szervezet tevékenységét, az Alumni Központ összegyetemi programjait és az Alumni Tagozati kari/szakági rendezvényeket, továbbá létrehozhatnak akár egyéni szervezésű találkozókat, eseményeket és különböző témájú csoportokat is. Ezeken belül fórumokat is nyithatnak, ahol könnyedén kezdeményezhetnek közérdekű párbeszédet. Emellett az alapvető közösségi funkciókat is elérhetik, úgy mint üzenetküldést, kommentelést, kedvelést. A hírbeállításoknak, profilbeállításoknak, a csoportok és tagozati csoportok közötti válogatásnak hála, személyre szabhatják, hogy milyen formában és mennyiségben szeretnének tudomást szerezni az Egyetem Alumni Életéről. Sőt, nem csak tudomást szerezni, hanem akár aktívan alakítani is azt. 

Már az új rendszernek köszönhetően újulhattak meg 2018 őszén az ELTE Alumni Hírek és az ELTE Alumni Junior Magazin hírlevelek - igényes formában tájékoztatva az érdeklődőket az Egyetem és az Alumni közösség aktuális híreiről. 

Aki korábban regisztrált, az aktivációs linket kap/kapott az átlépéshez. Aki most kap kedvet hozzá, az ezt a weboldal bal oldali sávjában teheti meg.  A használatról további információ a "Rólunk" fül alatt olvasható. 

Kövesse nyomon híradásainkat és kerüljön velünk kapcsolatba az új platformon keresztül!




kedvel
1074 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Beszámolók

Szakmai délután és alumni találkozó a Magyar mint Idegen Nyelv Tanszéken

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

16 április

Beszámolók

Alumni találkozó és kötetlen networking a Fordító- és Tolmácsképző Tanszéken

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

08 április

Beszámolók

Egyetemi címeres vászontáska és kitűző kampány 2024 - Köszönjük!

egy tag profilképe

Alumni Központ

04 április