Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Így vagy úgy, de megnyitjuk a kapukat!

Hírek

-

2023.01.26

Az "Egyetem megnyitja kapuit" sorozatunk következő jelenléti alkalmát márciusban tarthatjuk. Hogy addig se maradjanak esemény nélkül, tartsanak velünk egy-egy virtuális sétára az Ásványtárba, az Egyetemi Könyvtárba és a Füvészkertbe! Kellemes időtöltést kívánunk!

Az Ásványtár történelme 1774-ig nyúlik vissza, amikor is megalakult a Természetrajzi Tanszék a Bölcsészeti Karon, ahol már ekkor hatalmas gyűjtemény állt rendelkezésre az ásványtan oktatásához. A gyűjtemény a XIX. század elejére Európa legnagyobb oktatási gyűjteménye lett, benne egyebek közt 1781-től Mária Anna főhercegnő, 1811-től pedig Alexandra Pavlovna főhercegnő gyűjteményével. Nézze meg a hogyan folytatódik a történet!

A könyvtár épülete 1876-ban épült eklektikus stílusban Szkalnitzky Antal tervei alapján. Dísztermének falait Lotz Károly és Than Mór freskói díszítik. A több mint 450 éves Egyetemi Könyvtár 2018. június 23-án Magyar Örökség díjat kapott. Tartson velünk a sétán!

Az ELTE Füvészkertje tavaly kapta meg a Kiemelkedő Nemzeti érték elismerért, fennállásának 250. évfordulója alkalmából. Az egyik legrégebbi közép-európai botanikus kert, mely ma az Egyetem által 1847-ben vásárolt Festetics-telken áll. A kert elődjét még a Nagyszombati Egyetemen létesítették 1771-ben, és oktatási-kutatási célokat szolgált: az orvos- és gyógyszerészképzést segítette, de emellett a magyar flóra kutatása is a feladatai közé tartozott. Kerüljön át a nyárba virtuális sétánk segítségével!


kedvel
445 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Hírek

Domestic cats area serious threat to wildcats

AI

Alumni International

17 május

Hírek

Alapításának 389. évfordulóját ünnepelte az Egyetem

egy tag profilképe

Alumni Központ

16 május

Hírek

Betegségek korai felismerésén dolgozik Krausz Ferenc

egy tag profilképe

Alumni Központ

15 május