Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

'80-as évek hangulata az ELTE Múltidézőn

Beszámolók

-

2018.10.02

ELTE Múltidéző – Generációk, emlékek címmel indult tavaly korosztályos moderált pódiumbeszélgetés-sorozata második alkalmán 2018. szeptember 28-án a nyolcvanas évek elején végzettek voltak a célkeresztben.

A generációs pódiumbeszélgetésekkel a szervezők célja az, hogy értéket képviselő programot nyújtsanak az ELTE diplomás közönségének az egyetem szellemiségéhez illeszkedő területeken, ezzel építve és erősítve az itt végzettek közösségét. Második alkalommal az Egyetemi Könyvtár nagy olvasótermében jeles ELTE Diplomások - Birtalan Ágnes mongolista (BTK '85), Imre Flóra költő, műfordító (BTK '85), Szervét Tibor színész, jogász (ÁJK, '82), Zlinszky János szakbiológus (TTK, '82), és a moderátor Weiszburg Tamás (TTK '80) mineralógus - beszélgettek többek között egyetemi éveikről, jeles oktatóikról. 

Pataky Csillának, az ELTE Alumni Központ vezetőjének üdvözlőbeszéde után Dr. Darázs Lénárd, az ELTE alumni ügyekért is felelős általános rektorhelyettese köszöntötte az egybegyűlteket és a korszak eseményeit foglalta össze röviden. Beszédében kifejtette az alumni programok fontosságát az Egyetem életében, hiszen annak patináját nem csak a jelen tükrözi, hanem a generációk összetartozásának értéke is.

A közel egyórás múltidézés keretében sok személyes történetet felelevenítésre is sor került. Többek között az is, hogy ők az előző korosztályhoz képest már egy szabadabb légkörű rendszerbe felvételiztek. Kiemelték azokat a tanáraikat, akik hatással voltak a későbbi pályafutásukra és azokat az előzményeket, illetve körülményeket amelyek végül elvezették őket mai hivatásukhoz.

Visszaemlékeztek arra, hogy mivel töltötték a szabadidejüket: számtalan kulturális program mellett bőven jutott idejük szórakozni is. Felelevenítették a hat munkanapos hetek adta lehetőségeket és a másod - gyakran harmad - szak felvételével járó nehézségeket.

A pódiumbeszélgetést követően a hallgatóság feltehette kérdéseit, néhányan saját egyetemi élményeiket is megosztották a publikummal. A kérdések segítségével a kollégiumi közösségek életébe is bepillanthattunk, ahol több alkalom nyílt a különböző karokon tanulmányokat folytató hallgatók találkozására. Ezt követően jó hangulatú beszélgetés vette kezdetét, kisebb-nagyobb csoportokban.

A kulturális esten tiszteletét tette Scheuer Gyula kancellár, Darázs Lénárd rektorhelyettes, valamint sorainkban üdvözölhettük Hudecz Ferencet, az Egyetem korábbi rektorát. Egyetemünk valamennyi karáról és elsősorban a ’80-’85 között végzett korosztályból érkeztek az érdeklődők.

Az eseményen készült film hamarosan megtekinthető az ELTE Youtube-csatornáján!

További programjainkkal kapcsolatban figyeljék híradásainkat, web- és Facebook-oldalunkat! Regisztrált Alumnusainkat mindig időben értesítjük valamennyi eseményről. 

Sorozatismertető
Az esemény meghívója

Előző korosztályos rendezvény

ELTE Alumni
Facebook

* Az ELTE Alumni Alapítvány által szervezett rendezvény sikeréhez hozzájárult: a Nemzeti Együttműködési Alap.

kedvel
683 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Beszámolók

ELTE Sikerek: Erdei Anna

egy tag profilképe

Alumni Központ

19 április

Beszámolók

Szakmai délután és alumni találkozó a Magyar mint Idegen Nyelv Tanszéken

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

16 április

Beszámolók

A KÉZFUNKCIÓ VÁLTOZÁSA ÉS JELLEMZŐI STROKE UTÁN - BESZÁMOLÓ

MB

Magdolna Bebtó

10 április