Nemzetek estjei: Mongólia

LS
JG
ZB
EE
ZS
80 résztvevős és érdeklődős
A regisztráció határideje lejárt.
Az ELTE Alumni Központ színes, kulturális programokkal, esetenként történelmi, művészeti és utazási beszámolókkal várja az alumnusokat a Nemzetek estjei elnevezésű sorozat újabb alkalmán, melyen most Mongólián a sor! A sorozattal szeretnénk ráirányítani a figyelmet Egyetemünk azon erősségére, mely szerint a világon a másodikként itt 70 nyelvet lehet tanulni!

A programsorozat célja, hogy értéket képviselő, rendszeres kulturális programot nyújtson az ELTE szellemiségéhez illeszkedő területen, ezzel is építse az alumni közösséget, és erősítse tagjainak nyitottságát a világra. Az esteken az ELTE nyelvi tanszékeinek vállalkozó munkatársai, valamint ELTE Diplomás szakértők, utazók mutatnak be egy-egy országot, annak turisztikai, kulturális érdekességeit. 

A Mongol és Belső-ázsiai Tanszék szíves közreműködésével és a Mongol Nagykövetség támogatásával Mongólia kerül sorra 2022. november 25-én.

A Nemzetek estjei: Mongólia rendezvény programja: 

Részletes program

Az előadások:

  • Mongol hosszú dal morin húron (azaz lófejes hegedűn: a mongol puszták hangulatát idéző, kéthúrú hangszer, melyen mind a hagyományos, mind a kortárs dallamokat meg lehet szólaltatni) 
    Játszik: B. Bat-Orshikh, énekel: T. Yanjindulam - a Mongol Nagykövetség szíves támogatásával.

  • "Veszett farkas a hátasod, tűzkígyó az ostorod" - a mongol sámánok világa a terepkutató szemével / Dr. Birtalan Ágnes (BTK '85) Mongol és Belső-ázsiai Tanszék tanszékvezető, Mongolisztikai Kutatóközpont központvezető

  • Mongol íjászat régen és ma / Dr. Varga Ferenc (BTK '13) mongolista

  • Mongol birkabokacsont játékok, előadás és workshop / Füredi Zoltán (BTK '98, '03, TTK '99) vizuális és kulturális antropológus, orientalista, dokumentumfilm készítő


A sorozat védnökei: Prof. Dr. Borhy László akadémikus, rektor; Dr. Scheuer Gyula kancellár; Prof. Dr. Hamar Imre nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettes; Dr. Kiss Róbert Richard, Prima Primissima-díjas újságíró, tiszteletbeli védnök.

A Nemzetek estjei kulturális sorozat Kínával indult, majd Franciaországgal, Amerikai Egyesült ÁllamokkalJapánnal és Németországgal folytatódott. A járványhelyzet okozta kényszerpihenő után most örömmel folytatjuk a sort Mongóliával!

Sorozatismertető
Facebook

kedvel
2863 megtekintés Látogatók
Ossza meg
Nemzetek Estjei
Publikált: TáTK Alumni Tagozat, BTK Alumni Tagozat, TTK Alumni Tagozat

ELTE BTK B épület I. emelet 117.

Múzeum körút 4. B épület 117-es terem 1088 BUDAPEST

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt események

csü.

25

ápr.

Egyetem megnyitja kapuit - Trefort-kert

ELTE Trefort-kert

Budapest

ked.

23

ápr.

Meet ELTE in Nanjing, China 罗兰大学到南京!在04月23号我们会见面!!

Jinling Hotel

Nanjing