Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Újabb tehetséges hallgatókat támogat az ELTE Alumni Alapítvány

Hírek

-

2022.07.15

A 2021/22-es tanév tavaszi félévében újabb nyolc hallgató részesült az ELTE Alumni Alapítvány hallgatói mobilitás ösztöndíjában, melynek célja a tehetséges alumnusok Erasmus+ ösztöndíjának kiegészítése.

Az ELTE Alumni Ösztöndíj pályázat 2022 februárjában nyolc fő tehetséges, rászoruló hallgató részére került kiírásra. Nyertesei - tanulmányi eredményeik és szociális helyzetük alapján rangsorolva - fejenként 150.000 forint támogatásban, valamint díszoklevélben részesültek. A pályázat a 2016/17-es tanév óta változatlan formában kerül kiírásra, ám a generációk közötti összefogásnak köszönhetően egyre növekvő fejenkénti összeggel.

2022 őszi félévében egyetemünk tehetségei Franciaországban, Hollandiában és Németországban folytathatják tanulmányaikat és öregbíthetik Alma Materük hírnevét.

Gratulálunk és jó utat kívánunk az ELTE Alumni ösztöndíjasoknak! 
Nevükben is köszönjük volt hallgatóink szívből jövő segítségét! 


Aranyi-Aszalós Vivien (TáTK '21, TáTK) nemzetközi tanulmányok mesterszakos hallgató Párizsba (Sciences Po) utazik. A pályázatában foglaltak szerint: 

„Az ELTE-n találtam meg a szenvedélyem, a nemzetközi kapcsolatokat. A Nemzetközi és Európa Tanulmányok Tanszék hihetetlen lelkes oktatóinak is az érdeme, hogy BA diplomám alatt OTDK-t nyertem, és olyan kritikákat kaptam a szakdolgozatomra, hogy az mesterszakon is megállná a helyét. Bármilyen szakmai kérdéssel megkereshettem az oktatóim ez alatt a három BA és egy MA év alatt, mindig támogattak és motiváltak. … Fontos barátságok, szakmai együttműködések is születtek az ELTE berkein belül – az életem nagyon sok aspektusára kiterjednek az indokok, amiért elköteleződött vagyok az alma materem irányába.” 


Gáspár Noémi Judit (BGGyK) gyógypedagógia alapszakos hallgató Groningenbe (University of Groningen) utazik. A pályázatában foglaltak szerint:

„Az egyetemi képzésnek hála olyan magas szintű tudásra tehettem szert, melyet más helyen nem tudnék elsajátítani. A gyógypedagógia, és a fogyatékos-társadalom segítésére szeretném feltenni az életemet, és egy jól képzett szakemberré szeretnék válni. Az egyetem által kapott lehetőségek által nemcsak a tudástársam bővült, hanem a személyiségem, a világra való nyitottságom is folyamatosan formálódik.” 


Kónya Petra (BTK) francia alapszakos hallgató Montpellier-be (Université Paul Valéry Montpellier) utazik. A pályázatában foglaltak szerint: 

„… egyértelműen tudom állítani, hogy jó választás volt idejönni. A tanáraim nagyon jó szakemberek és látszik, hogy nagyon részletes ismeretekkel rendelkeznek arról, amit tanítanak. … Úgy érzem sikerül elmélyítenem az ismereteimet a segítségükkel és ez a tudás egyértelműen hasznomra fog válni a jövőben. Nagyon szeretek ide járni, itt már csak azt tanulom, ami érdekel. Mindenki motivált és motiváló, aki körülvesz, úgy érzem, egy igazán jó közegbe kerültem az egyetemen. … Jó egy olyan közösség tagja lenni, ahol mindenkit ugyanaz érdekel, mint engem és hasonló a hozzáállásuk a tanulást és a jövőt illetően is. Motiváljuk és segítjük egymást.” 


Ruff Borbála (TáTK '20, TáTK) humánökológia mesterszakos hallgató Utrechtbe (Universiteit Utrecht) utazik. A pályázatában foglaltak szerint:

„Az ELTE-nek köszönhetően nyílt ki számomra a világ és lehetőséget kaptam, hogy a társadalomról kritikusan gondolkodó egyénné váljak. Az ELTE-n lehetőségem nyílt szakmailag kiemelkedő professzoroktól tanulni és hozzáférést kaptam olyan akadémiai forrásokhoz, amelyek más magyar egyetemekhez képest is páratlan bőségűek. Alapszakon lehetőségem nyílt külföldön tanulni és több nemzetközi konferenciára is eljutottam az egyetemen keresztül. Ezek az élmények nagyban meghatározták a későbbi tudományos fejlődésemet.” 


Sándor Anna (PPK '19, PPK) számítógépes és kognitív idegtudomány mesterszakos hallgató Frankfurtba (Goethe-Universität) utazik. A pályázatában foglaltak szerint: 

„Azért az ELTE-t választottam tanulmányaim színhelyéül, mert itt az oktatás mellett kiemelkedő kutatómunka folyik, mert itt lehetőségem volt angolul, nemzetközi környezetben tanulni, illetve az egyetem nemzetközi kapcsolatai miatt, hiszen már tanulmányaim elején terveztem az Erasmus csereféléven való részvételt. Rengeteget tanultam az ELTE-n töltött féléveim alatt, a kurzusaim közül is kiemelkedően hasznosak voltak a kutatás fókuszú tárgyak, melyet az egyetem kutatói tartottak kifejezetten interaktív módon, minket is ösztönözve a kérdezésre, illetve önálló gondolkodásra és munkára. A külföldi tartózkodásom után, az ott megszerzett tapasztalattal és tudással felvértezve büszkén veszem majd át az ELTE-s diplomámat, mely az egyetem hírnevének köszönhetően remek lehetőségeket jelent majd mind az akadémiai, mind a piaci területeken.” 


Somlai Róza Sára (PPK '21, PPK) pszichológia mesterszakos hallgató Potsdamba (Universität Potsdam) utazik. A pályázatában foglaltak szerint: 

„Mindig is egyértelmű volt számomra, hogy az ország legjobb egyetemén szeretnék tanulni, ezért 2018-ban nemcsak a pszichológia, hanem az ELTE mellett is elköteleztem magam. … A négy év alatt a pszichológia érdeklődésből hivatássá formálódott bennem. A pszichológus pálya számtalan változatos lehetőséget rejt magában, és izgalommal tölt el, ha az előttem álló évekre gondolok. Alig várom, hogy végre elhelyezkedhessek a szakmámban, mert számtalan ötletem van, amit meg szeretnék valósítani.” 


Stangl Rebeka (TáTK '21, TáTK) nemzetközi tanulmányok mesterszakos hallgató Utrechtbe (Universiteit Utrecht) utazik. A pályázatában foglaltak szerint:

„Mivel az ELTE az ország legjobb egyeteme, ezért úgy érzem, szakmai karrierem megalapozásához tökéletes választás volt. … Az egyetemi tanulmányaim nagyszerű prezentációs és adatelemzési készségekkel készítettek fel, és elsajátítottam a társadalomtudományi kutatás területét. … Jövőbeli terveim közé tartozik a folyamatos szakmai fejlődés és gyakorlati tapasztalatszerzés, melyek hozzásegíthetnek azon álmom eléréséhez, hogy egy nap egy nemzetközi szervezet tagjaként embereken segíthessek.” 


Vass Rózsa (TÓK) német nemzetiségi óvodapedagógia alapszakos hallgató Drezdába (Evangelische Hochschule Dresden) utazik. A pályázatában foglaltak szerint:

„Az ELTE-n úgy érzem, egy olyan képzésben van részem, amely tartalmában, összetettségében és felépítésében mindenképpen indokolja az Egyetem jó hírét és egy nyugati színvonalú oktatást jelent, itt Közép-Európában. Az elmúlt pár évben nagyon sokat köszönhettem az ELTE-nek, mert nem csak a jövőbeli szakmámra ad egy nagyon fontos és módszertanilag naprakész felkészültséget, de egy olyan közeget és közösséget is nyújt számomra, ahol fiatal felnőttként egy biztonságos és párbeszédre nyitott térben kapcsolódhatok szaktársaimmal, oktatóimmal, kortársaimmal. Nagyon sokra értékelem mindemellett az ELTE által szervezett karokon, akár országokon átívelő programokat, azt a befogadó, párbeszédre nyitott atmoszférát, ami az Egyetemen várja a hallgatókat.” 


Pályázati kiírások

Támogatott tehetségek

A 2021/22-es tanév őszi félévének ösztöndíjasai

kedvel
664 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Hírek

URBAN HISTORY & TERRITORIAL PLANNING

AI

Alumni International

24 április

Hírek

TREVOR NOAH'S COMEDIC RESISTANCE TO HATRED IN SOUTH AFRICA AND THE USA

AI

Alumni International

16 április

Hírek

HUNGARIAN UNIVERSITIES COULD BECOME IMPORTANT BUSINESS PLAYERS FOR THE SPACE INDUSTRY

AI

Alumni International

15 április