Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Ismét pályázható az Alumni Segély C

Felhívások

-

2021.04.19

A járvány megnehezítette életünket. Több hónapot töltöttünk családtagjainktól távol, meg kellett tanulnunk alkalmazkodni az otthoni munkavégzés kihívásaihoz, sokak veszítették el állásukat, kerültek nehéz helyzetbe a pandémia miatt. Idén a korábban lezárult pályázat folytatásaként ismét lehetőség nyílik a rászoruló mesterszakos hallgatóknak támogatást szerezni a gyűjtésből fennmaradt összeg erejéig. A kiírt pályázat könnyített feltételeivel reméljük lehetőségünk nyílik minél több nehéz anyagi helyzetbe került alumnusunk megsegítésére.

A nehézségek áthidalására 2020 végén az ELTE Alumni Központ gyűjtést indított, hogy a COVID-19 miatt nehéz helyzetbe jutott hallgatóknak segítséget nyújthasson a generációk közötti összefogás jegyében, az ELTE Alumni Alapítvány bevonásával. A gyűjtésből befolyt támogatásokból, illetve az őszi Alumni Ösztöndíjból fennmaradt összeg átcsoportosításával létrehozhattuk az Alumni Segély COVID-19 alapot. 

Célunk, hogy a korábbi egyetemi hallgatók összefogásával a jövő ELTE-s büszkeségei közül támogatásban részesüljenek a tehetséges és szociálisan rászoruló hallgatók. A COVID-19 miatt kialakult gazdasági nehézségek - a keresőképesség elvesztése okán - sok hallgatónk került nehéz, vagy még nehezebb anyagi helyzetbe, mely egyben tanulmányaikra is kihathat. Egyetemünk rászoruló tehetségei számára azért hoztuk létre az ELTE Alumni Alapítívány és az alumnusok bevonásával ezt a segélyt, hogy támogatást nyújthassunk számukra a nehéz időkben.

Az idén lezárult pályázat után másodjára is lehetőségünk nyílik az Alumni Segély C kiírására, mely könnyített feltételekkel várja a jelentkezőket. Új kiírásunk alapján már nem feltétel az igazolt állásvesztés, ahogyan a jó vagy kiváló tanulmányi átlag sem elvárás, azonban a pályázat elbírálásánál mindkettő előnyt jelent.

A támogatás keretében a jelentkezők számától függően fejenként minimum 40.000 forint, maximum 80.000 forint összeget folyósítunk maximum 12 fő részére az alábbi pályázati kiírás szerint.

Beadási határidő: 2021. június 1.

Pályázati kiírás


Előzmények:

Kampányaival az Egyetem valamennyi jelenlegi és volt hallgatóját, munkatársát cselekvő együttműködésre bíztatja az ELTE Alumni Szervezete.

A pandémiás helyzet okozta nehézségeket átérezve az ELTE Alumni Központ jótékonysági kampányok révén hívta-hívja együttműködésre az Alma Materhez kapcsolódó közösséget.

A decemberi kampány keretében Prof. dr. Borhy László rektor, az ELTE Alumni Tanács és Alapítvány elnöke levélben kéri a segítséget a COVID-19 járvány miatt még inkább rászoruló hallgatók számára.
A Vigyázz, kész, KITŰZZZ! programban való jótékony részvétellel – a nyár végi egyetemi címeres póló kampány mintájára - aranyszínű, egyetemi címeres kitűzőhöz lehetett jutni. Viselésükkel, illetve a #kitűzdELTE használatával az Egyetem melletti kiállást, elköteleződést is jelezhetjük.
Az alumni.elte.hu/adattar alatti „ELTE Apró – Segítség” csoport fórumot biztosít arra, hogy az ELTE polgárai egymás részére segítséget ajánljanak fel - vagy kérjenek akár családtagjaiknak is - pl. online korrepetálás, pszichológia, gyógypedagógiai tanácsadás, környéken bevásárlás formájában. Ugyanezen az oldalon, a karrier menü alatt munkaerő felajánlására és állások hirdetésére nyílik lehetőség az esetleges nehézségek áthidalására - ugyancsak ingyenesen.

A kampányok által és a generációk összefogásának hála már egy millió forinttal növekedhetett a tehetséges, rászoruló hallgatókat a 2016/17 tanév óta támogató Alumni Ösztöndíj, valamint a most létrehozott Alumni Segély (Covid-19) alap. Hallgatói pályázataink a felhívások között jelennek meg és a Támogatás fül alatt is elérhetők.

Az adományokat a hallgatók nevében is köszönjük!

Az első ELTE Alumni Segély pályázat eredménye

ELTE Alumni Hallgatói Pályázatok




kedvel
1766 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Felhívások

Jubileumi diploma igénylés - tudnivalók 2024.

egy tag profilképe

Alumni Központ

05 április

Felhívások

SZJA 1% - Segítse a jövő ELTE Sikereit felajánlásával!

egy tag profilképe

Alumni Központ

01 március

Felhívások

Egyetemi címeres vászontáska és kitűző kampány

egy tag profilképe

Alumni Központ

23 február