Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

ELTE Alumni Segély C, a hallgatóknak - beszámoló

Beszámolók

-

2021.04.09

A 2020-as év több szempontból nehezítette életünket. Hónapokat töltöttünk családtagjainktól távol, meg kellett tanulnunk alkalmazkodni az otthoni munkavégzés kihívásaihoz, sokak veszítették el állásukat, kerültek nehéz helyzetbe a pandémia miatt. Folyamatosan segítjük az ELTE hallgatóit.

A nehézségek áthidalására 2020 végén az ELTE Alumni Központ gyűjtést indított, hogy a COVID-19 miatt nehéz helyzetbe jutott hallgatóknak segítséget nyújthasson a generációk közötti összefogás jegyében, az ELTE Alumni Alapítvány bevonásával. A gyűjtésből befolyt összegből három rászoruló hallgatót támogattunk, 80.000 forint értékben. A támogatott hallgatók pályázatainak motiváló szavait gyűjtöttük össze az alábbiakban.

"Szabad időmben, önkéntesként jelenleg is azért dolgozok, hogy minél több hátrányos helyzetű diák hozzám hasonlóan vegye észre, mennyi lehetőségük adódik, ha szorgalmasan tanulnak." - Bogdán Mária Eszter, germanisztika MA szakos hallgató. 

"Debrecenben végeztem el az anglisztika alapszakot, és mesterképzésre pedig sikerült az ELTE-re bejutnom. Nagyon nagy öröm volt, hiszen nagy vágyam teljesült." Kucbel Tímea, fordító és tolmács MA szakos hallgató.

"Célom, hogy segítsem az autizmussal élő gyermekeket és családjaikat a nehézségeikben és támogassam a beilleszkedésüket a társadalomban. Nagyon fontosnak tartom az edukációt a társadalomban, hogy minél könnyebben elfogadják azokat a gyermekeket is, aki valamilyen nehézséggel küzdenek." - Nyitrai Ágnes Andrea, pszichológia MA szakos hallgató.

Következő pályázatunk is hamarosan kiírásra kerül. 

Segítse törekvésünket SZJA 1% felajánlással is - az ELTE Alumni Alapítvány részére!

kedvel
388 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Beszámolók

Egyetem megnyitja kapuit: Trefort-kert 2024

egy tag profilképe

Alumni Központ

26 április

Beszámolók

ELTE Sikerek: Erdei Anna

egy tag profilképe

Alumni Központ

19 április

Beszámolók

Szakmai délután és alumni találkozó a Magyar mint Idegen Nyelv Tanszéken

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

16 április