Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Az én ELTE-s történetem eredményhirdetés - 15 éves az ELTE Online

Beszámolók

-

2020.03.03

2019 októberében hirdette meg az ELTE Alumni Központ az ELTE Alumni Alapítvány közreműködésével és az ELTE Online-nal közösen Az én ELTE-s történetem elnevezésű prózaíró pályázatot. A jelenlegi és leendő ELTE Diplomások Alma Materükhöz köthető írásait szakértő zsűri bírálta el. A dobogósokat az ELTE Alumni Alapítvány egy-egy Kindle ebook olvasóval honorálta. A díjátadásra az ELTE Online 15. születésnapjára szervezett ünnepség keretében került sor.

Az eseményről készült fotókat a cikk alján tekintheti meg. 


Sokan jelentek meg 2020. február 27-án az ELTE BTK kari tanácstermében, nemcsak az egyetem új, hanem a régi hallgatói is. 

Az eseményt Blankó Miklós, a magazin főszerkesztője nyitotta meg beszédével, mely során visszatekintett  a 2005-ös alapítás idejébe. Az elmúlt kilenc évben csaknem 21 millió alkalommal keresték fel az indulásakor még kétségtelenül egyedülálló internetes portált, a legnagyobb közösségi oldalon pedig jelenleg több mint 15.000 követőt számlál. 

Ezt követően Sonkoly Gábor, az ELTE Bölcsésztudományi Karának dékánja vette át a szót. Ő főként abban látja az ELTE Online erényét, hogy képes a különböző karok nem kevés hallgatóját virtuális módon összekötni.Kiemelte továbbá, hogy a portálon keresztül az alumnusok is tovább követhetik az egyetemi életet, ilyenformán annak részei maradhatnak a diploma megszerzését követően is.

Horváth Georgina, a hallgatói ügyek rektori biztosa a lap egyetemünket népszerűsítő funkciójáról és az ehhez kapcsolódó felelősségről beszélt. 

Az ELTE Online munkatársai szerették volna néhány olvasójukat megajándékozni, ezért nemrégiben egy Facebook-játékot hirdettekA nyertesek megkapták az ELTE Online által külön erre a jubileumra készített fotóalbum egy-egy példányát. A 15. évforduló köré több ötlet is épült, melyből az egyik a Barangolás az ELTE-n című fotókönyv megvalósítása volt. Csomos Attila főszerkesztő-helyettes mesélte el a készítés folyamatát, és hogy a fotók legjavát közel negyvenezer fényképükből körültekintően válogatták ki és szerkesztették, úgy, hogy a kötet arányosan mutassa be az egyetemi élet színtereit, büszkeségeit, jellemző eseményeit, eredményeit. Az azokat készítő tizenöt fotós tiszteletpéldányt kapott.

Ezt követően került sor Az én ELTE-s történetem címet viselő prózaíró pályázat hivatalos eredményhirdetésére. Bevezetőül Pataky Csilla, az ELTE Alumni Központ vezetője kifejtette, hogy a közös verseny kiváló alkalom arra, hogy közelebb kerülhessen a hallgatókhoz az ELTE Diplomások köre, akik rendszeresen támogatják is őket — például a hallgatói ösztöndíjpályázatok révén anyagilag is, hála az ELTE Alumni Alapítványhoz beérkező 1% felajánlásoknak. Bízik a verseny folytatásában, mert a hasonló élmények felidézése tovább erősíti a generációk összefogását. Az ELTE Alumni Alapítvány NEA pályázata jóvoltából a prózaíró pályázat dobogósai egy-egy Kindle könyvolvasóval lettek gazdagabbak. Pataky Csilla megköszönte a zsűri munkáját, akiket név szerint is említett: Professzor dr. Sonkoly Gábor az ELTE Bölcsészettudományi Karának dékánja, a zsűri társelnöke, dr. Fráter Zoltán, egyetemi docens, a zsűri társelnöke, Seres Lili Hanna, doktorandusz, a zsűri tagja, Gyalai Zsófia, alumni munkatárs, a zsűri tagja. 

A zsűri munkáját a zsűrielnök Fráter Zoltán, a BTK Modern Magyar Irodalomtörténeti Tanszék egyetemi docense mutatta be, aki lelkesen beszélt művekről, illetve arról, hogy milyen váratlanul érte a zsűri tagjait a nagy mennyiségű beérkezett pályázat az ELTE több karáról is. A sok remek pályázat miatt a zsűri nehéz döntési helyzetbe került, így végül nem választottak ki helyezetteket, csak díjazottakat, illetve egy különdíjast. Akik kimaradtak a díjazásból, azokat is emléklapban részesítették, ráadásul minden pályázatban részt vevőt megajándékoztak a fotókönyv egy példányával is. Az emléklapokat és a díjakat a zsűri tiszteletbeli elnöke, Sonkoly Gábor dékán adta át. 


Az első három helyezett: 


Különdíjas: 


Gratulálunk!


Fráter Zoltán elmondta, hogy tervezik a pályázatot idén is kiírni, és ha elég mennyiségű írás érkezik be, egy kötetet is szerkesztenének a válogatott írásokból.

A beszédeket és a díjátadókat követően a működtető Hallgatói Önkormányzat nevében Eszterhai Marcell elnökhelyettes mondott pezsgős pohárköszöntőt saját, ELTE Online-hoz kötődő élményeit felhasználva. A szervezők ínycsiklandó falatokkal és persze szülinaposnak járó tortával várták a vendégeket egy remek hangulatú fogadás keretében. Az esemény ünnepélyes keretek között idézte fel az elmúlt 15 évet, majd megnyitotta a lehetőséget, hogy olvasó és szerkesztő személyesen találkozhassanak néhány remek falat társaságában.

Forrás: elteonline.hu

kedvel
1239 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Beszámolók

ELTE Sikerek: Erdei Anna

egy tag profilképe

Alumni Központ

19 április

Beszámolók

Szakmai délután és alumni találkozó a Magyar mint Idegen Nyelv Tanszéken

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

16 április

Beszámolók

A KÉZFUNKCIÓ VÁLTOZÁSA ÉS JELLEMZŐI STROKE UTÁN - BESZÁMOLÓ

MB

Magdolna Bebtó

10 április