Vissza a hírekhez
Következő cikk Korábbi cikk

Az én ELTE-s történetem eredményhirdetés - 15 éves az ELTE Online

Beszámolók

-

2020.03.03

2019 októberében hirdette meg az ELTE Alumni Központ az ELTE Alumni Alapítvány közreműködésével és az ELTE Online-nal közösen Az én ELTE-s történetem elnevezésű prózaíró pályázatot. A jelenlegi és leendő ELTE Diplomások Alma Materükhöz köthető írásait szakértő zsűri bírálta el. A dobogósokat az ELTE Alumni Alapítvány egy-egy Kindle ebook olvasóval honorálta. A díjátadásra az ELTE Online 15. születésnapjára szervezett ünnepség keretében került sor.

Az eseményről készült fotókat a cikk alján tekintheti meg. 


Sokan jelentek meg 2020. február 27-án az ELTE BTK kari tanácstermében, nemcsak az egyetem új, hanem a régi hallgatói is. 

Az eseményt Blankó Miklós, a magazin főszerkesztője nyitotta meg beszédével, mely során visszatekintett  a 2005-ös alapítás idejébe. Az elmúlt kilenc évben csaknem 21 millió alkalommal keresték fel az indulásakor még kétségtelenül egyedülálló internetes portált, a legnagyobb közösségi oldalon pedig jelenleg több mint 15.000 követőt számlál. 

Ezt követően Sonkoly Gábor, az ELTE Bölcsésztudományi Karának dékánja vette át a szót. Ő főként abban látja az ELTE Online erényét, hogy képes a különböző karok nem kevés hallgatóját virtuális módon összekötni.Kiemelte továbbá, hogy a portálon keresztül az alumnusok is tovább követhetik az egyetemi életet, ilyenformán annak részei maradhatnak a diploma megszerzését követően is.

Horváth Georgina, a hallgatói ügyek rektori biztosa a lap egyetemünket népszerűsítő funkciójáról és az ehhez kapcsolódó felelősségről beszélt. 

Az ELTE Online munkatársai szerették volna néhány olvasójukat megajándékozni, ezért nemrégiben egy Facebook-játékot hirdettekA nyertesek megkapták az ELTE Online által külön erre a jubileumra készített fotóalbum egy-egy példányát. A 15. évforduló köré több ötlet is épült, melyből az egyik a Barangolás az ELTE-n című fotókönyv megvalósítása volt. Csomos Attila főszerkesztő-helyettes mesélte el a készítés folyamatát, és hogy a fotók legjavát közel negyvenezer fényképükből körültekintően válogatták ki és szerkesztették, úgy, hogy a kötet arányosan mutassa be az egyetemi élet színtereit, büszkeségeit, jellemző eseményeit, eredményeit. Az azokat készítő tizenöt fotós tiszteletpéldányt kapott.

Ezt követően került sor Az én ELTE-s történetem címet viselő prózaíró pályázat hivatalos eredményhirdetésére. Bevezetőül Pataky Csilla, az ELTE Alumni Központ vezetője kifejtette, hogy a közös verseny kiváló alkalom arra, hogy közelebb kerülhessen a hallgatókhoz az ELTE Diplomások köre, akik rendszeresen támogatják is őket — például a hallgatói ösztöndíjpályázatok révén anyagilag is, hála az ELTE Alumni Alapítványhoz beérkező 1% felajánlásoknak. Bízik a verseny folytatásában, mert a hasonló élmények felidézése tovább erősíti a generációk összefogását. Az ELTE Alumni Alapítvány NEA pályázata jóvoltából a prózaíró pályázat dobogósai egy-egy Kindle könyvolvasóval lettek gazdagabbak. Pataky Csilla megköszönte a zsűri munkáját, akiket név szerint is említett: Professzor dr. Sonkoly Gábor az ELTE Bölcsészettudományi Karának dékánja, a zsűri társelnöke, dr. Fráter Zoltán, egyetemi docens, a zsűri társelnöke, Seres Lili Hanna, doktorandusz, a zsűri tagja, Gyalai Zsófia, alumni munkatárs, a zsűri tagja. 

A zsűri munkáját a zsűrielnök Fráter Zoltán, a BTK Modern Magyar Irodalomtörténeti Tanszék egyetemi docense mutatta be, aki lelkesen beszélt művekről, illetve arról, hogy milyen váratlanul érte a zsűri tagjait a nagy mennyiségű beérkezett pályázat az ELTE több karáról is. A sok remek pályázat miatt a zsűri nehéz döntési helyzetbe került, így végül nem választottak ki helyezetteket, csak díjazottakat, illetve egy különdíjast. Akik kimaradtak a díjazásból, azokat is emléklapban részesítették, ráadásul minden pályázatban részt vevőt megajándékoztak a fotókönyv egy példányával is. Az emléklapokat és a díjakat a zsűri tiszteletbeli elnöke, Sonkoly Gábor dékán adta át. 


Az első három helyezett: 

  • Puskás Júlia
  • Szekeres P. Mónika
  • Tárik Meszár


Különdíjas: 

  • Hegymegi Flóra


Gratulálunk!


Fráter Zoltán elmondta, hogy tervezik a pályázatot idén is kiírni, és ha elég mennyiségű írás érkezik be, egy kötetet is szerkesztenének a válogatott írásokból.

A beszédeket és a díjátadókat követően a működtető Hallgatói Önkormányzat nevében Eszterhai Marcell elnökhelyettes mondott pezsgős pohárköszöntőt saját, ELTE Online-hoz kötődő élményeit felhasználva. A szervezők ínycsiklandó falatokkal és persze szülinaposnak járó tortával várták a vendégeket egy remek hangulatú fogadás keretében. Az esemény ünnepélyes keretek között idézte fel az elmúlt 15 évet, majd megnyitotta a lehetőséget, hogy olvasó és szerkesztő személyesen találkozhassanak néhány remek falat társaságában.

Forrás: elteonline.hu

595 megtekintés Visites

kedvel

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Beszámolók

An Electrophysiological Abstractness Effect for Metaphorical Meaning Making

AI

Alumni International

21 szeptember

Beszámolók

ÚtOn Alumni konferencia

egy tag profilképe

Alumni Központ

18 szeptember

Beszámolók

Nyári diplomaosztó játék eredményhirdetés

egy tag profilképe

Alumni Központ

15 szeptember