Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

80 éves Szabó Miklós, az ELTE Alumni Alapítvány egyik alapítója

Hírek

-

2020.08.05

2020. július 3-án töltötte be 80. életévét Szabó Miklós, az MTA rendes tagja, az MTA Elnökségének választott tagja, az Eötvös Loránd Tudományegyetem 1993 és 1999 között hivatalban levő rektora, a Régészettudományi Intézet alapító igazgatója, az Ókori Régészeti Tanszék korábbi tanszékvezetője és professor emeritusa, Széchenyi-díjas régész, a klasszika archaeologia és a keltológia világszerte elismert kutatója, a Collège de France professzora, a Francia Akadémia és a Katalán Akadémia tagja; az ELTE, továbbá a Dijoni Egyetem és a Bolognai Egyetem díszdoktora, a francia Becsületrend lovagja és parancsnoka, számos hazai szakmai és állami kitüntetés birtokosa.

Szabó Miklóst, az egyik alapító rektort és világhírű tudóst barátai, kollégái és akadémikustársai körében tanítványa, Borhy László akadémikus, az ELTE rektora díszebéden látta vendégül születésnapja alkalmából.

Ezúton kívánunk Szabó Miklós akadémikusnak, rektor emeritusnak az Eötvös Loránd Tudományegyetem vezetése és minden polgára nevében szerető családja körében eltöltött további aktív alkotóéveket, hozzá jó egészséget!

Az ELTE volt rektorai, Dr. Ádám György, Dr. Klinghammer István, Dr. Nagy Károly, Dr. Szabó Miklós és Dr. Vékás Lajos, felismerve annak fontosságát és jelentőségét, hogy az Eötvös Loránd Tudományegyetem volt és jelenlegi hallgatói, oktatói, kutatói és oktató-kutató munkát segítő dolgozói egy közösséget alkotnak, továbbá, hogy e közösség az egyetemi hagyományok ápolására és átadására a volt és jelenlegi egyetemi ifjúság számára kimagasló lehetőséget nyújt, létrehozták az ELTE Alumni Alapítványt.

Az ELTE Alumni Alapítvány bevonásával olyan célok valósulhattak meg mint a tehetséges, rászoruló hallgatók támogatása, Az én ELTE-s történetem prózaíró pályázatok és a végzős ajándékok. Az Alapítvány további célkitűzéseinek megvalósításához támogatásokat fogad online és banki átutaláson keresztül

kedvel
370 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Hírek

TREVOR NOAH'S COMEDIC RESISTANCE TO HATRED IN SOUTH AFRICA AND THE USA

AI

Alumni International

16 április

Hírek

HUNGARIAN UNIVERSITIES COULD BECOME IMPORTANT BUSINESS PLAYERS FOR THE SPACE INDUSTRY

AI

Alumni International

15 április

Hírek

2024-es QS rangsor: itthon ismét az ELTE az élen

egy tag profilképe

Alumni Központ

11 április