Vissza a hírekhez
Következő cikk Korábbi cikk

80 éves Szabó Miklós, az ELTE Alumni Alapítvány egyik alapítója

Hírek

-

2020.08.05

2020. július 3-án töltötte be 80. életévét Szabó Miklós, az MTA rendes tagja, az MTA Elnökségének választott tagja, az Eötvös Loránd Tudományegyetem 1993 és 1999 között hivatalban levő rektora, a Régészettudományi Intézet alapító igazgatója, az Ókori Régészeti Tanszék korábbi tanszékvezetője és professor emeritusa, Széchenyi-díjas régész, a klasszika archaeologia és a keltológia világszerte elismert kutatója, a Collège de France professzora, a Francia Akadémia és a Katalán Akadémia tagja; az ELTE, továbbá a Dijoni Egyetem és a Bolognai Egyetem díszdoktora, a francia Becsületrend lovagja és parancsnoka, számos hazai szakmai és állami kitüntetés birtokosa.

Szabó Miklóst, az egyik alapító rektort és világhírű tudóst barátai, kollégái és akadémikustársai körében tanítványa, Borhy László akadémikus, az ELTE rektora díszebéden látta vendégül születésnapja alkalmából.

Ezúton kívánunk Szabó Miklós akadémikusnak, rektor emeritusnak az Eötvös Loránd Tudományegyetem vezetése és minden polgára nevében szerető családja körében eltöltött további aktív alkotóéveket, hozzá jó egészséget!

Az ELTE volt rektorai, Dr. Ádám György, Dr. Klinghammer István, Dr. Nagy Károly, Dr. Szabó Miklós és Dr. Vékás Lajos, felismerve annak fontosságát és jelentőségét, hogy az Eötvös Loránd Tudományegyetem volt és jelenlegi hallgatói, oktatói, kutatói és oktató-kutató munkát segítő dolgozói egy közösséget alkotnak, továbbá, hogy e közösség az egyetemi hagyományok ápolására és átadására a volt és jelenlegi egyetemi ifjúság számára kimagasló lehetőséget nyújt, létrehozták az ELTE Alumni Alapítványt.

Az ELTE Alumni Alapítvány bevonásával olyan célok valósulhattak meg mint a tehetséges, rászoruló hallgatók támogatása, Az én ELTE-s történetem prózaíró pályázatok és a végzős ajándékok. Az Alapítvány további célkitűzéseinek megvalósításához támogatásokat fogad online és banki átutaláson keresztül

137 megtekintés Visites

kedvel

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Hírek

145 éve született Heim Pál - évfordulósaink

egy tag profilképe

Alumni Központ

30 november

Hírek

COVID-19 hírek az Egyetemről

egy tag profilképe

Alumni Központ

23 november

Hírek

Adventi est

egy tag profilképe

Alumni Központ

23 november