Back to news
Previous article

10 tehetséges hallgatót támogat az ELTE Alumni Alapítvány

News

-

07.17.2023

Sorry, this content is not available in English

A 2022/23-as tanév tavasszal kiírt ELTE Alumni Ösztöndíj pályázatát újabb 10 hallgató nyerte el. Az ELTE Alumni Alapítvány hallgatói mobilitási ösztöndíjának célja a tehetséges, rászoruló hallgatók Erasmus+ ösztöndíjának kiegészítése. Gratulálunk és jó utat kívánunk az ELTE Alumni Ösztöndíjasoknak! Nevükben is köszönjük volt hallgatóink szívből jövő segítségét. Alább megtudhatjuk kik ők és hova készülnek - aztán majd számíthatunk a színes úti beszámolóikra. :)

Az ELTE Alumni Ösztöndíj pályázat 2023 februárjában tíz fő tehetséges, rászoruló hallgató részére került kiírásra. Nyertesei - tanulmányi eredményeik és szociális helyzetük alapján rangsorolva - fejenként 175.000 forint támogatásban részesültek. A pályázat a 2016/17-es tanév óta, félévente kerül kiírásra - a generációk közötti összefogás erősödésének köszönhetően eleddig egyre növekvő volumennel. 

2024 őszi félévében egyetemünk tehetségei Norvégiában, Svédországban, Németországban, Olaszországban, Görögországban és Franciaországban folytathatják tanulmányaikat, ill. vehetnek részt szakmai gyakorlaton, és öregbíthetik Alma Materük hírnevét.


Balázs Anna (BGGyK) gyógypedagógia alapszakos hallgató Erasmus-ösztöndíjjal Osloba (Oslo Metropolitan University) utazik. A pályázatában foglaltak szerint:

„Amikor végzős gimnazistaként megszületett bennem a döntés, hogy gyógypedagógiát szeretnék tanulni, egy percig sem volt kérdés, hogy az ELTE-re fogok jelentkezni. A Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar Magyarországon egyedülállóként kínálja a szakirányok széles választékát, illetve erős érv volt számomra az egyetem egésze által képviselt magas szintű szakmaiság. ... A szakma iránti elkötelezettségemet annak a szemléletmódnak köszönhetem, melyet az oktatóim közvetítenek felém nap, mint nap. Az egyetemen tanultam meg igazán, hogy minden ember értékes és egyedi."


Czerjak Sára (BTK) kommunikáció- ás médiatudomány alapszakos hallgató Erasmus-ösztöndíjjal Lundba (Lund University) utazik. A pályázatában foglaltak szerint: 

„Nagy öröm volt számomra az, amikor a rengeteg felkészülésem és munkám kifizetődött és sikerült bekerülnöm az ELTE-re. Az eddigi féléveim során egyértelmű lett számomra, hogy mennyire jól döntöttem. Azt gondolom, hogy sehol sem ennyire széleskörű az egyetemi média oktatás és itt tényleg mindenkinek lehetősége van arra, hogy megtalálja a számára legérdekesebb részét ennek az iparágnak.”


Harsányi Antal (ÁJK) jogász hallgató Erasmus-ösztöndíjjal Németországba utazik szakmai gyakorlatra. A pályázatában foglaltak szerint:

„Középiskolai tanulmányaim alatt fogalmazódott meg a vágy, hogy jogot szeretnék tanulni. Az a kezdetektől egyértelmű volt, hogy ha valóban a jog mellett döntök, akkor mindenképpen az ELTE-n szeretném folytatni jogi tanulmányimat. A sikeres felvételi után nagy lelkesedéssel néztem elébe az ELTE-s egyetemi éveimnek. Három és fél év után pedig magabiztosan kijelenthetem, hogy jó döntést hoztam. Mind az egyetem, mind a szak azt nyújtja, amit vártam. Megtiszteltetés számomra hazánk legnagyobb múltú jogi karán, szakterületükön egytől-egyik kiemelkedő tudású oktatoktól tanulni. Bízom benne, hogy méltón leszek képes képviselni egyetemünket egész életem során.”


Horváth Katrin (GTK) vezetés és szervezés mesterszakos hallgató Erasmus-ösztöndíjjal Frankfurtba (Goethe-Universität) utazik. A pályázatában foglaltak szerint:

„Mesterszakos tanulmányaimat egy olyan nagy múlttal rendelkező budapesti egyetemen szerettem volna folytatni, amely nem csak elméleti, de gyakorlati síkon is erősíti és bővíti az eddig megszerzett tudásomat. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara azonnal felkeltette az érdeklődésemet a továbbtanulási lehetőségeim feltérképezése során, hiszen számos egyetemi ranglista alapján vezető szerepet tölt be ill. a tanrend lehetővé teszi a mesterszakos hallgatóknak a részmunkaidőben történő munkavállalást.”


Illés Dorottya Lilla (ÁJK) jogász hallgató Erasmus-ösztöndíjjal Firenzébe (Universitá degli Studi di Firenze) utazik. A pályázatában foglaltak szerint:

„Amint a jogászi hivatás mellett döntöttem, nem volt számomra kérdés, hogy az ELTE-n szeretném folytatni a tanulmányaimat annak ellenére, hogy Miskolcon is van jogi kar. … Sosem felejtem el a pillanatot, amikor 2019. július 24-én … megkaptam a várva várt sms-t, miszerint az elmúlt hónapok kitartó munkája eredményre vezetett, és felvételt nyertem az ELTE jogi karára.”


Jánosi Kincső Mária (BTK) magyar-német osztatlan tanári szakos hallgató Erasmus-ösztöndíjjal Tübingenbe (Eberhard Karls Universität) utazik. A pályázatában foglaltak szerint:

„Büszke vagyok arra, hogy ELTE-s lehetek, hiszen az egyetemen rengeteg új tudást sajátíthatok el, képezhetem magam és nem utolsó sorban a hallgatói közösséget is nagyon erősnek és jónak tartom. Nagy lehetőség szerintem az, hogy az ELTE-n tanító tanárok közül sokan neves kutatók, írók stb. és a tudást tőlük sajátíthatjuk el, akik a szakmában a legjártasabbak. Ezen kívül a szakkollégiumi lehetőségeit is nagyon értékelem az egyetemnek, jelenleg az Eötvös József Collegium tagja vagyok és tagságom során csak erősödött bennem az, hogy büszke lehetek arra, hogy az ELTE-re járhatok.”


Oláh Tamara (TáTK) nemzetközi tanulmányok alapszakos hallgató Erasmus-ösztöndíjjal Thessalonikibe (University of Macedonia Economic and Social Sciences) utazik. A pályázatában foglaltak szerint:

„Mikor reggelente felkelek és bemegyek a Lágymányosi Campusra, mindig egy kifejezetten kellemes, nyugodt környezet fogad, a tanárainknak köszönhetően az órákon biztosítva van a szakmaiság a lehető legmagasabb szinten, befogadó a közeg, és biztosítva van a tér a konstruktív véleménymegfogalmazásra és vitára. Elmondható, hogy a hallgatók biztonságban érezhetik magukat minden szempontból. Ezt a sok mindent, amit az ELTE adott nekem, szeretném valahogy visszaadni.”


Pesthy Zsuzsanna Viktória (PPK '22, PPK) pszichológia mesterszakos hallgató Erasmus-ösztöndíjjal Padovába (Padovai Egyetem) utazik. A pályázatában foglaltak szerint:

„Az ELTE nagyon sokat adott nekem az elmúlt már majdnem 4 év során (hiszen a pszichológia alapképzést is itt végeztem). Már gimnazistaként a felvételikor fontos volt számomra, hogy olyan egyetemet válasszak, ahol sok lehetőségem van, amit itt úgy érzem, meg is kaptam. Egy nagyon színvonalas és támogató kutatócsoportba kerültem be BA 2. félévében (Emlékezet, Nyelv és Idegtudomány Kutatócsoport), ahol rengeteget tanulhattam, gyakorlatban is alkalmazhattam a képzés során a kutatásról tanultakat.”


Tarnai Csillag (BTK '22, BTK) fordító és tolmács mesterszakos hallgató Erasmus-ösztöndíjjal Párizsba (École Normale Supérieure) utazik. A pályázatában foglaltak szerint:

„Kutatásaimat pedig egyértelmű, hogy az ELTE-n szeretném folytatni, hiszen az ELTE kiváló ugródeszka és egyben megtartó közeg is. Elindít a tudományos pályán, széles és csaknem minden tudományterületre kiterjedő kurzuskínálatában minden érdeklődési irányt képes kielégíteni, és ezeket szintézisben láttatni. Kiváló és elsőrangú hazai és nemzetközi előadók gondoskodnak arról, hogy az egyetemi évek alatt minél sokrétűbb tudással vérteződjünk fel, amikor pedig itt az idő, hogy elhagyjuk az intézményt, mindig van hová visszatérni.”


Ziegler Zsuzsanna (ÁJK) jogász hallgató Erasmus-ösztöndíjjal Németországba utazik szakmai gyakorlatra. A pályázatában foglaltak szerint:

„Azért vagyok elkötelezett a jogász hivatás iránt, mert úgy gondolom, hogy a hétköznapi életben folyamatosan körülvesz minket a jog, ezért rendkívül hasznosnak tartom, hogy megszerezhetem azt a képességet, hogy a sokszor bonyolultnak tűnő jogrendszerekben kiismerhetem magamat. Az ELTE pedig az ehhez szükséges tudást adja át számomra, magas színvonalon.”


Pályázati kiírások

Támogatott tehetségek

A 2022/23-as tanév őszi félévének ösztöndíjasai

Like
486 Views Visits
Share it on

comments0

To read and add comments please sign in!

Suggested Articles

News

Domestic cats area serious threat to wildcats

AI

Alumni International

May 17

News

Alapításának 389. évfordulóját ünnepelte az Egyetem

profile photo of a member

Alumni Központ

May 16

News

Betegségek korai felismerésén dolgozik Krausz Ferenc

profile photo of a member

Alumni Központ

May 15