Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Újabb 5 tehetséges hallgatót támogat az ELTE Alumni Alapítvány

Hírek

-

2023.01.10

A 2022/23-as tanév ősszel kiírt Alumni Ösztöndíj pályázatát újabb 5 hallgató nyerte el. Az ELTE Alumni Alapítvány hallgatói mobilitási ösztöndíjának célja a tehetséges, rászoruló hallgatók Erasmus+, ill. Campus Mundi ösztöndíjának kiegészítése. Gratulálunk és jó utat kívánunk az ELTE Alumni ösztöndíjasoknak! Nevükben is köszönjük volt hallgatóink szívből jövő segítségét! Ismerjük meg, kik ők és hova készülnek?

Az ELTE Alumni Ösztöndíj pályázat 2022 szeptemberében öt fő tehetséges, rászoruló hallgató részére került kiírásra. Nyertesei - tanulmányi eredményeik és szociális helyzetük alapján rangsorolva - megemelt, fejenként immár 175.000 forint támogatásban részesültek. A pályázat a 2016/17-es tanév óta, félévente kerül kiírásra - a generációk közötti összefogás erősödésének köszönhetően eleddig egyre növekvő volumennel. 

2023 tavaszi félévében egyetemünk tehetségei Hollandiában, Csehországban, Olaszországban és Portugáliában folytathatják tanulmányaikat és öregbíthetik Alma Materük hírnevét.


Bodócs Dóra Luca (PPK '21, PPK) pszichológia mesterszakos hallgató Erasmus-ösztöndíjjal Groningenbe (University of Groningen) utazik. A pályázatában foglaltak szerint: 

„Az ELTE-n nem csak a tanáraim, hanem a kortársaim is egy olyan szakmai közösséget alkotnak, amely hozzásegített ahhoz, hogy mind emberileg, mind szakmailag fejlődhessek. Több mint 3 éve vagyok tagja az egyetemünkön működő Illyés Sándor Szakkollégiumnak, amely az egyik legmeghatározóbb mozzanata az eddigi tanulmányaimnak. Számos barátság és szakmai kapcsolat fűz a kollégiumhoz, valamint olyan extra tudásanyaghoz is hozzásegített, amely egyedülálló, így rendkívül hálás vagyok, hogy a mai napig tagja lehetek.”


Kis-Lőrincz Imola (BTK '22, BTK) klasszika-filológia mesterszakos hallgató Erasmus-ösztöndíjjal Brnoba (Masaryk University) utazik. A pályázatában foglaltak szerint:

„Szeretem azt, amit és ahogy tanulok az ELTE-n. Nem csak az oktatók hihetetlen nagy tudása és az órák magas színvonala azok, amik idekötnek az egyetemhez, hanem a családias légkör és bizalom, amit tapasztalhatok szakomon. Felsőfokú tanulmányaim megkezdésekor is egyértelmű volt, hogy az ELTE-t választom, hiszen az ország egyik legjobb és legszínvonalasabb egyeteme.”


Kozák Zsuzsanna (BTK '16, BTK) a Filozófiai Doktori Iskola hallgatója Erasmus-ösztöndíjjal Padovába (University of Padova) utazik. A pályázatában foglaltak szerint: 

„Túlzás nélkül állíthatom, hogy azt az átfogó szemléletet, amelyet a disszertációs témám megkövetel, nem tudtam volna kialakítani az engem támogató oktatói háttér nélkül. … Az ő önzetlen szakmai segítségük azt is megtanította nekem, hogy a következő generációk felé ugyanez a kötelességem. A kutatás nem öncélú tevékenység, hanem a széles tudományos közösség részeként való munkálkodás."


Mezei Máté Márk (TTK '21, TTK) geológia mesterszakos hallgató Erasmus-ösztöndíjjal Padovába (Universita degli Studi di Padova) utazik. A pályázatában foglaltak szerint:

„Az Eötvös Loránd Tudományegyetemet tartom az ország legjobb egyetemének. Már akkor, több mint 4 évvel ezelőtt, mikor felvételiznem kellett és egyetemeket megjelölnöm, nem volt kérdés, hogy valamelyik ELTE-s szakot választom. A döntésemet nem bántam meg,…számomra az ELTE egyenlő a minőséggel, a széleskörű lehetőségekkel és kapcsolatépítéssel.”


Szabó Sára (TáTK '21, TáTK) szociológia mesterszakos hallgató Erasmus-ösztöndíjjal Lisszabonba (Instituto Universitario de Lisboa) utazik. A pályázatában foglaltak szerint: 

„Az ELTE-n végzett alapképzésem során lényegesen változott meg a gondolkodásom a társadalmi valóságról és elkezdtem rendszerszinten gondolkodni a társadalmi jelenségekről. A karon remek oktatóktól tanulhattam, akik nem csak kitűnő szakemberek, de érzékeny és figyelmes pedagógusok is. A színvonalas oktatás mellett lehetőségem volt kutatásokba is bekapcsolódni, illetve gyakorlati tapasztalatot szerezni az akadémiai szféráról. A mesterszak alatt pedig a már megszerzett tudásomat mélyíthettem, egy nagyon lelkes és erős évfolyam-közösségben.”  


Pályázati kiírások

Támogatott tehetségek

A 2021/22-es tanév tavaszi félévének ösztöndíjasai

kedvel
983 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Hírek

KÖNYVBEMUTATÓNKON VETT RÉSZT ÖRÖKBEFOGADÓNK

egy tag profilképe

ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár

27 március

Hírek

CHAIRMAN OF THE PARLIAMENT OF MONGOLIA VISITS ELTE

AI

Alumni International

26 március

Hírek

PUBLIC LECTURES BY CHRISTOPHE PROCHASSON

AI

Alumni International

21 március