Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Már az 50. tehetséget támogatja az ELTE Alumni Alapítvány

Hírek

-

2023.12.13

A 2023/24-es tanév őszi ELTE Alumni Ösztöndíj pályázatát 5 hallgató nyerte el. Így már több, mint 50 tehetséget támogatunk az ELTE Alumni Alapítvány közreműködésével. Az ösztöndíjasok nevében is köszönjük volt hallgatóink szívből jövő segítségét. Cikkünkből megismerheti őket.

Az ELTE Alumni Ösztöndíj pályázat 2023 augusztusában öt fő tehetséges, rászoruló hallgató részére került kiírásra. Nyertesei fejenként 175.000 forint támogatásban részesültek. A pályázat a 2016/17-es tanév óta, félévente kerül kiírásra - a generációk közötti összefogás erősödésének köszönhetően eleddig egyre növekvő volumennel. 

Ezidáig 48 hallgató részesült az ösztöndíjban, így ez már több mint 50 hallgatót jelent! A kerek számról az ELTE Alumni Jótékonysági Hálaesten is megemlékeztünk, itt a megjelent ösztöndíjasok ünnepélyes keretek között vehették át oklevelüket.

A tehetségtámogató program folytatásához szükséges az ösztöndíj alapjának feltöltése, amihez az ELTE Alumni Alapítvány (számlaszám: MBH 10300002-10408814-49020010) folyamatosan várja a jószívű felajánlásokat.

Az ösztöndíjasoknak gratulálunk és jó utat kívánunk tanulmányútjaikhoz:

Anik Virág (TTK) vegyész mesterszakos hallgató Erasmus-ösztöndíjjal Belgiumba (Vrije Universiteit Brussel) utazik. A pályázatában foglaltak szerint:

"Az ELTE vonzereje számomra nem csupán a hagyományokban és a kiváló oktatói gárdában rejlik, hanem az itt folyó kutatások izgalmas sokféleségében is. Hiszek abban, hogy a tudomány nem csupán könyvek és kísérletek sorozata, hanem egy folyamatosan változó, dinamikus terület, ahol a kreativitás és a kitartás kulcsfontosságúak. Az ELTE-n szeretnék részese lenni ennek a kivételes tudományos közösségnek, amely inspirál és támogat minden olyan lépésben, amelyet a kutatói életpályám során teszek majd."


Kovács Noémi (BTK) anglisztika alapszakos hallgató Erasmus-ösztöndíjjal Görögországba (Aristotle University of Thessaloniki) utazik. A pályázatában foglaltak szerint:

"A tanulmányaimat a lehető legjobb felsőoktatási intézményben szerettem volna folytatni, így a választásom az ELTE-re esett. Azt szeretem ebben az intézményben, hogy itt kimagasló színvonalú az oktatás, és hivatásos, elismert nyelvészektől tanulhatok. Úgy gondolom, hogy azt a minőségű tudást, amit itt megszerzek, másik hazai intézmény nem tudná nyújtani. Öröm a mindennapos bejárás, az, hogy ilyen szép környezetben tanulhatok, öröm, hogy egy nagyszerű közösség tagja lehetek. Tanulmányaim során lehetőségem van számos szakmai kapcsolatot is kialakítani, amelyek később a hasznomra válhatnak."


Németh-Sámik Anna Dorottya (ÁJK) jogász hallgató Erasmus-ösztöndíjjal Törökországba (Yeditepe University, Isztambul) utazik. A pályázatában foglaltak szerint:

"Az ELTE számomra nem csupán egy intézmény, hanem  szakmai műhely, alma mater, ahol szoros barátságok szövődnek az inspiráló szakmai közösségben. Az ELTE nem csak szakmaiságával segített az utamon, sokat köszönhetek kiemelkedő szociális hálójának is, hiszen a tanulmányi és a szociális ösztöndíjai lehetővé tették, hogy igazán a tanulásra fókuszálhassak. Szeretem az egyetemünk összetartó közösségét, mert mi minden helyzetben büszkék vagyunk arra, az ELTE hallgatói vagyunk, legyünk éppen konferencián, versenyen vagy éppen Erasmus programmal külföldön."


Sipos Dorka Panni (TÓK) német nemzetiségi tanító alapszakos hallgató Erasmus-ösztöndíjjal Finnországba (University of Lappland) utazik. A pályázatában foglaltak szerint:

"Mindig is vonzott a pedagógia, mint tudományág, de legerősebb vonzereje a gyerekekre fejtett hatása volt számomra, az a hatalmas lehetőség, amivel a tanító hatással lehet a gyermek egészen kiskorától fejlődő személyiségére, gondolkodására, terveire, vágyaira, érzelmeire. Az új módszerek, a másfajta megközelítések, a kreatív utak keresése és alkalmazása az, ami hajt és újra és újra magába szippant. " 


Stifter Petra (BTK) angol-német osztatlan tanári szakos hallgató Erasmus-ösztöndíjjal Németországba (Freie Universität Berlin) utazik. A pályázatában foglaltak szerint:

"Csupán két és fél év távlatából is tisztán látom, hogy rendkívül jó döntés volt, hogy a tanulmányimat az ELTE-n folytatom. Nagyon sok lehetőséget köszönhetek az egyetemhez, mind a magánéletben, mind szakmai képzésben is. A legjobb barátaimat itt ismerhettem meg, sok közös emléket köszönhetek nekik. Amióta egyetemista vagyok teljes mértékben önállóvá váltam és bátran küzdök meg minden újabb akadállyal. Az egyetemnek köszönhetően sokkal bátrabban és ügyesebben formázom meg gondolataimat és adok nekik hangot."


Pályázati kiírások  ·  Támogatott tehetségek  ·  A 2022/23-as tanév tavaszi félévének ösztöndíjasai


ELTE Alumni Ösztöndíjasaink úticéljai

kedvel
270 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Hírek

MEGNYÍLT AZ ÚJ KÖZÖSSÉGI TÉR

egy tag profilképe

ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár

08 május

Hírek

URBAN HISTORY & TERRITORIAL PLANNING

AI

Alumni International

24 április

Hírek

TREVOR NOAH'S COMEDIC RESISTANCE TO HATRED IN SOUTH AFRICA AND THE USA

AI

Alumni International

16 április