Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

ELTE Alumni Családfák - dr. Flaskay Károly Zoltán

ELTE Alumni Családfák

-

2023.04.05

Az ELTE Alumni Családfák interjúkban olyan ELTE-s diplomások válaszolnak az ELTE Alumni Központ kérdéseire, akiknek felmenői, és/vagy leszármazottai, egyéb rokonai is ide vagy az ELTE jogelődjeire jártak és így többgenerációs kötődésük van Alma Materükhöz. Az interjúsorozat a korábban meghirdetett Generációk az ELTE-n kérdőívünkre épül, melyre folyamatosan várjuk az újabb válaszokat. A kérdésekre ezúttal dr. Flaskay Károly Zoltán (ÁJK '93) válaszolt, akinek fia, Flaskay Máté Róbert (ÁJK '22) az ELTE-n végzett, míg lánya, Flaskay Sarolta Borbála (ÁJK) idén végez Egyetemünkön.

Mennyiben befolyásolta egyetem választását / gyermeke egyetem választását az, hogy felmenői vagy Ön az ELTE-re jártak?

A gyermekeim édesanyja is az ELTE-n végzett (Dr. Haskó Tünde 1993) tehát vitathatatlan, hogy ha akaratlanul is, de jelentősen befolyásoltuk a pályaválasztásban mindkét gyerekünket. Az ELTE Jogi Karát pedig a saját pozitív tapasztalataink alapján konkrétan mi javasoltuk.

Milyen egyetemi történeteket meséltek Önnek felmenői / Ön milyen egyetemi történetek osztott meg gyermekeivel?

Hosszan és sokszor meséltünk a római jogi tanulmányaink során  tapasztalt, a felejthetetlen Brósz Róbert professzor úr által tartott – felállva, vastapssal megköszönt – előadásokról, amire a már végzett és gyakorló jogászok is visszajártak.

Mi az, ami legjobban megfogta ezekben a történetekben?

Ezek az előadások igazi élményszámba mentek. Ki nem hagytuk volna. Ott nem kellett katalógus. Mindig tömve volt a nagyelőadó.

Ön melyik karon (karokon)/szakon (szakokon) szerzett oklevelet?

Állam- és Jogtudományi Kar.

Kikre gondol büszkén az ELTE-n (vagy jogelődjein) végzett híres hallgatók közül?

A tanáraimra…. Brósz Róbert, Györgyi Kálmán, Németh János, Erdei Árpád, Kukorelli István, Kulcsár Kálmán, Vékás Lajos, Valki László, Harmathy Attila…..és sorolhatnám: Bizony nagy formátumú személyek….

Ön szeretné-e, ha gyereke folytatva a hagyományt szintén az ELTE-re járna?

Mindkét gyermekem oda jár illetve járt. Flaskay Máté Róbert végzett: 2022-ben, Flaskay Sarolta Borbála ez évben államvizsgázik.

Mivel foglalkozott volna, ha nem a jelen szakmáját választja?

Építészmérnökként vettek fel a Jogi Karra.

ELTE-s diplomája megszerzése után hogyan indult neki az életnek, álláskeresésnek? Ki/mi segítette karrierjét?

A diploma átvételekor már a PwC Magyarország-nál dolgoztam és nem is változtattam….a jogi kari és az építészmérnöki tudás - így együtt - sokat lendített a karrieremen szerintem. A PwC Magyarország ingatlanügyekért felelős igazgatójaként mentem nyugdíjba. Ezzel párhuzamosan Igazságügyi szakértőként is ingatlan ügyekben jártam el. Jelenleg a saját kis - szintén ingatlanos - cégemet viszem. A polgári jog és ezen belül a dologi jog  ismerete igen sokszor a segítségemre volt. Köszönet a dologi jog útvesztőiben való tisztánlátásért Lenkovics Barnabás tanár úrnak.

Körkérdések, interjúlehetőségek 


Az ikonképen Dr. Flaskay Károly (ÁJK '93) és fia, Dr. Flaskay Máté Róbert (ÁJK '22) látható Egyetemünk névadójának szobra mellett. Apa és fia doktori avatása között alig 29 év a különbség.

kedvel
759 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

ELTE Alumni Családfák

ELTE Alumni Családfák - Szendrei Tavasz Tünde

egy tag profilképe

Alumni Központ

28 július

ELTE Alumni Családfák

ELTE Alumni Családfák - Répássy Zsuzsanna Réka

egy tag profilképe

Alumni Központ

31 május

ELTE Alumni Családfák

ELTE Alumni Családfák - dr. Sirató Ildikó

egy tag profilképe

Alumni Központ

18 november