Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Az én ELTE-s történetem IV. - eredményhirdetés

Beszámolók

-

2023.12.06

"Az én ELTE-s történetem 2023" prózaíró pályázat eredményhirdetésére 2023. november 23-án került sor. Az eseményen a bíráló bizottság tagjai, a szervezők és a pályázók online formában vettek részt. Az ünnepélyes díjátadó december 1-én, az Aula Magnában megrendezett ELTE Alumni Jótékonysági Hálaest keretében került megtartásra.

Az irodalmi pályázat idén már negyedik alkalommal valósulhatott meg az ELTE Online, az ELTE Alumni Központ és az ELTE Alumni Alapítvány összefogásával. A megjelentek üdvözlését követően Pataky Csilla, az Alumni Központ vezetője emlékezett vissza a verseny indulására, ismertette történetét és rámutatott arra, hogy hogyan segíti a volt és jelen hallgatók jobb megismerését, hogyan erősíti köztük az összetartozástudatot. 

Ezután dr. Bartus Dávid, a Bölcsészettudományi Kar dékánja, a zsűri tiszteletbeli elnöke tért ki a verseny fontosságára, kifejezte örömét a rekordszámú indulói létszám felett. Ezt követően ismertette a különdíjasok és a dobogósok névsorát, egyúttal gratulálva nekik és valamennyi indulónak.

Ráday Zsófia, az ELTE Online kultúra rovatának vezetője, a zsűri egyik tagja ismertette a pályaművek értékelésének menetét, nehézségeit, kitérve az írások sokszínűségére és az értékelés főbb szempontjaira. Ezt követően dr. Mizsur Dániel, egyetemi tanársegéd, a zsűri szakmai elnöke részletesen is méltatta a pályaműveket. Beszéde elején a pályázat címválasztását dicsérte, kitért annak előnyeire, a benne rejlő lehetőségekre. Az írásokat két nagy csoportra tudta osztani, a dokumentarista, leíró jellegű történetekre, és azokra, amelyek több elemelő elemet alkalmaznak és teret adnak a fikciós játéknak. Ezen két nagy csoporton belül további részcsoportokat különített el, ill. ismertette, hogy melyik szerzőt melyik csoportba tudta sorolni, idézve is az egyes írásokat. Végül részletesebben is értékelte a különdíjas és dobogós pályaműveket, és gratulált valamennyi indulónak, hozzátéve, hogy örömmel és érdeklődéssel olvasta műveiket.

A pályázatra 30 főtől összesen 31  érvényes pályamű érkezett. A pályázók között voltak jelen és volt hallgatók is. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára Könyves-Tóth Réka (TTK '20) állhatott fel Az én ELTE-s történetem című novellájával. Második helyezést ért el Takó Ferenc (BTK '10, '13, '17) Aktuális című írásával. Első helyen végzett Forgách Kinga (BTK '15) Félreértés című kiemelkedő pályaművével. A zsűri döntéséből különdíjban részesült Besse Attila (BTK '15, PPK '18, '23): Anya csak egy van?, Faludi Zsolt (TTK '92, '94): Keleti hajnal és Erdei Nikolett (TKK-s hallgató): Vivaldi

A nyertesek 2023. december 1-én személyesen vehették át nyereményeiket az ELTE Alumni Jótékonysági Hálaest keretében. Az első helyezett egy Kindle e-book olvasóval, a 2. és 3. helyezett Libri könyvutalvánnyal, míg a különdíjasok hímzett, egyetemi címeres pólóval lettek gazdagabbak. Valamennyi induló egy-egy díszoklevélben részesült. Mindazok, akik nem tudtak megjelenni az alkalmon, személyesen, vagy postai úton vehetik át nyereményeiket, ill. okleveleiket. 

Gratulálunk minden pályázónak!

Ha indulna a következő pályázaton, vagy ha kíváncsi a nyertes pályaművekre, figyelje híradásainkat!

Kiírás

Előző verseny

kedvel
204 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Beszámolók

25 éves a közgazdászképzés Szombathelyen - jubileumi ünnepi konferencia

egy tag profilképe

Alumni Központ

15 május

Beszámolók

XLV. 5vös 5km - Alumni kategóriával

egy tag profilképe

Alumni Központ

08 május

Beszámolók

Jótékonykodás és közösségépítés az első ELTE Média Alumni találkozón

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

30 április