Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Újabb tehetséges hallgatókat támogat az ELTE Alumni Alapítvány

Hírek

-

2020.06.11

2020. júniusában újabb 3 hallgató részesülhet az Alumni Alapítvány Hallgatói mobilitás ösztöndíjában. 

Az ösztöndíj ebben a félévben megnövekedett volumennel, 7 főnek kiírt, 100.000 forint összeggel került kiírásra. Május 15-ig, a pályázat határidejéig 3 érvényes pályázat érkezett be. 

Egyetemünk tehetségei a generációk közötti összefogásnak köszönhetően tanulmányi eredményeik, és szociális helyzetük alapján fejenként 100.000 forint támogatásban részesülnek. 

Gratulálunk az ELTE Alumni ösztöndíjasoknak, Tóth Tímeának, Abelovszki Bernadette-nek, Kenéz Lilinek! 

Ősszel pótpályázat! 


Abelovszki Bernadette (BTK) magyar - német osztatlan tanári szakos hallgató Erasmus-ösztöndíjjal Münchenbe utazik.

"Elkötelezett ELTE-s hallgatóként minden ismerősömnek szívből ajánlom az ELTE összes karát, mert úgy hiszem, ez egy kiváló közösség, ahol nagyszerű lehetőségek várnak mindazokra, akik ezekkel élni szeretnének. Nincs olyan hallgató az ELTE-n, aki elhatározta, hogy még többet szeretne kihozni a képzéséből, és azt ne érte volna el. Több olyan tanárom van, akik támogatnak, segítik a kutatásom előmenetelét, fejlesztik a nyelvtudásomat, emellett sok hallgatótársam, a HÖK és a Tempus Közalapítvány is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy elérhessem a kitűzött céljaimat. Az Alumni Alapítvány által nyújtott lehetőségek szintén a hallgatók fejlődését szolgálják, amiért igazán hálásak lehetünk, hiszen kevés olyan egyetem van, ahol ennyi támogatást és segítséget kapnak a hallgatók."


Kenéz Lili Anna (TTK) biológia mesterszakos hallgató Erasmus-ösztöndíjjal Heidelbergbe utazik.

"Életem egy fontos, és helyénvaló döntésének tartom, hogy érettségi után végül az ELTE biológia szakára jelentkeztem. Az első sejtbiológia kurzusomon éreztem újra a nosztalgikus döbbenet és csodálat élményét, ugyanaz a tökéletesség, precíz működés, és felfoghatatlan összetettség tárulkozott fel egy sejt működésében, mint sok éve a kertben egy cserebogár több órányi lelkes tanulmányozása során. Azóta is ez a lelkesedés hajt, és mesterképzésem vége felé már érzem, hogy a molekuláris sejtbiológia teljes egészében és mélységében felfoghatatlanul bonyolult rendszer, mely darabkáit apránként megismerve tárul elénk. Minél többet tanulok, annál elérhetetlenebbnek látszik, és már teljesen megértem azt a végletekig menő specializációt, amit kutatóként követnünk kell, annak ellenére, hogy az egyetem első éveiben ezt még feleslegesnek, és félrevezetőnek éreztem. Kutatóként szeretnék dolgozni, vonzz az ismeretlen felfedezése, hogy a kérdéseimre a saját módszereimmel találjak választ, és a többi hasonszőrű ember megismerése."


Tóth Tímea (TÁTK) survey statisztika mesterszakos hallgató Erasmus-ösztöndíjas Ljubljanába utazik.

"Olyan tudásanyagot kaptam, amelyet a korábbiakhoz kapcsolni tudtam, s amely egyesítette érdeklődéseim sokszínű területét. Ezen felül olyanokat is, amelyek kiszélesítették látóköröm, értőbbé tették világlátásom és pozitív értelemben analitikussá személyiségem. Remélem, a későbbi, ugyanakkor nem túl távoli jövőben a fent említettek által hasznos tagja leszek társadalmunknak. Az ebben való reményem, bizakodásom, s mondhatni magabiztosságom az ELTE-nek köszönhető."


Pályázati kiírás

Támogatott tehetségek

kedvel
1460 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Hírek

KÖNYVBEMUTATÓNKON VETT RÉSZT ÖRÖKBEFOGADÓNK

egy tag profilképe

ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár

27 március

Hírek

CHAIRMAN OF THE PARLIAMENT OF MONGOLIA VISITS ELTE

AI

Alumni International

26 március

Hírek

PUBLIC LECTURES BY CHRISTOPHE PROCHASSON

AI

Alumni International

21 március